Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μέσα από τις σελίδες μου έχω κάνει πάντα τα καλύτερα σχόλια για την "τοπική" αστυνομία δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στην διαλεύκανση σχεδόν όλων των υποθέσεων που μας απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό. Φυσικά υπάρχουν και κάποια θεματάκια που θα μπορούσε να τα λύσει αλλά για διάφορους λόγους τα αφήνει...ακόμα άλυτα.  Ένα από αυτά είναι το παράνομα παρκάρισμα ειδικά στα στενοσόκακα του Καστελιού και ειδικά στην πλατεία Τζανακάκη που μαζεύονται, σαν να τα τραβά μαγνήτης, όλα τα φορτηγά καθημερινά του νομού.
 Μισή ώρα κορνάρει το φορτηγό επειδή ο άλλος έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά κλείνοντας και τον δρόμο.... βλέπεις προέχει να κάνει την δουλειά του.

Το καινούργιο βέβαια στην περίπτωση μας είναι ότι τα βλέπουν αυτά οι ξένοι, οι φιλοξενούμενοι μας οι περασιάρηδες και κάνουν ακριβώς τα ίδια (Γαλλικές πινακίδες)... κορόιδα είναι να το πάνε στο χώρο στάθμευσης .. εδώ και όπου βρούνε και αυτοί. Εδώ λοιπόν σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ας κάνει αυτό που πρέπει η αστυνομία ώστε να μην γίνει συνήθεια...αν και μάλλον έχει γίνει τόσα χρόνια με την ανέχεια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: