Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ

Παρών στην κηδεία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα είναι ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Σε συνεδρίασή του, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, όπως παρακάτω:
Να δοθεί το όνομά του σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου
Να ακούγεται η μουσική του από τα μεγάφωνα της πόλεως, καθ΄ όλη την διάρκεια της Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας του.
 
Εν αναμονή λοιπόν και του δικού μας ψηφίσματος που πήραν με τηλεδιάσκεψη οι δημοτικοί σύμβουλοι Κισάμου, στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.
Να μην ξεχάσουν ότι σύσσωμη η περιοχή μας και ιδιαίτερα ο Κάμπος διεκδικούν (δεν χωρά αμφιβολία) σαν τόπο καταγωγής του τα Μπερπαθιανά, όπου υπάρχει ακόμα το σπίτι του πατέρα του.
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και εμείς μεταξύ των άλλων και μια ονομασία ενός δρόμου με το όνομα του, αν και για αυτό το θέμα έχουμε αφήσει πάρα πολλούς παραπονούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: