Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΔΑΚΗ

Ο Πύργος του Αλιδάκη στον Εμπρόσνερο εκτιμάτε ότι χτίστηκε αρχικά από τούς Ενετούς και αργότερα ανακατασκευάστηκε από τούς Τούρκους. Χτισμένος στην πλεονεκτικότερη θέση του χωριού έξω από την γειτονιά Μεσοχώρι έχει θέα σχεδόν όλο τον Αποκόρωνα μέχρι και το Ακρωτήρι. Αποτελείται από τέσσερις επιμήκεις και παράλληλα δομημένους θόλους. Χρησιμοποιήθηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας σαν κατοικία και φρούριο από τον πλέον αιμοβόρο Γενίτσαρο της εποχής εκείνης τον Ιμπραήμ Αλιδάκη.
Σήμερα μετά συμφωνίας του ΥΠΠΟ με τον Δήμο Αποκορώνου συντηρείται για να γίνει επισκέψιμος, και αν δεν κάνω λάθος έχει μπει στο πρόγραμμα "Πράσινη Ανάπτυξη" και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις εικόνες. 
Τώρα όσο αφορά τα άλλα Βενετσιάνικα μνημεία της περιοχής μας βρήκα την απάντηση του Υπουργείου (2011) όταν της είχε γίνει ερώτηση από την Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα από τον Βουλευτή Βαΐτση Αποστολάτο.
 Δείτε τι απάντησε για τις Βενετσιάνικες βίλες ΕΔΩ.... που ενδεχομένως να αφήνει ένα παραθυράκι για να κάνουν κάτι σε αυτά τα υπέροχα σπίτια, πριν γίνουν ένας σωρός πέτρες.
Απλά το ξαναλέω χρειάζεται τρέξιμο και πολύ προσπάθεια, όμως με κάτι τέτοια βλέπουμε και πόσο μας ενδιαφέρει η ανάδειξη της περιοχής μας που δυστυχώς θρουλλά ..γενικώς, απο την αδιαφορία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: