Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Τελικά μόλις πριν λίγο έφτασε στον Δήμο Κισάμου το επίσημο έγγραφο της ΚΤΥΠ Α.Ε που μιλάει για ακατάλληλο σχολείο χωρίς βέβαια να χρειάζεται κατεδάφιση. 
Τα 7 κτήρια των Λυκείων έχουν κριθεί και τα 7 ακατάλληλα με βαθμό Γ (4 κτήρια) και Δ (3 κτήρια). Εκτεταμένες και βαριές βλάβες αναφέρει το σκεπτικό των μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε που το παραπέμπει και σε δευτεροβάθμιο έλεγχο αν και δεν έχει σημασία αυτό αφού πλέον με απόφαση του ο Δήμος θα κλείσει το σχολικό συγκρότημα έως ότου επισκευαστεί.
Το κακό στην υπόθεση μπορεί να είναι ότι τα σχολεία είναι ακατάλληλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε να ήταν κατεδαφιστέα γιατί μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα βλέπαμε σύντομα ένα νέο... Λύκειο. Τώρα θα περιμένουμε να το επισκευάσουν για να μπουν ξανά τα παιδιά μέσα ... καλό Μάη του 2022.

Για την ιστορία βαθμό Δ πήραν, που σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές ζημιές (χιαστί ρηγματώσεις), τα κτήρια 2 -5-7 οπού το 2 είναι τα αποδυτήρια το 5 τα εργαστήρια και 7 όλο το Γενικό Λύκειο που είναι διώροφο!! 
Τέλος η πολιτικός μηχανικός που έκανε την αυτοψία και σύνταξε την έκθεση αναφέρει...
Το κτήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώσπου να επισκευαστεί και προτείνει να γίνουν άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των μαθητών καθώς το κτήριο παρουσιάζει τρωτότητα σε μελλοντική σεισμική δόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: