Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

1. Θέμα Λυκείου Κισάμου. (Εισήγηση: Αντιδήμαρχος κ. Χαχλάκης Γεώργιος).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη λόγω του ότι για το πρώτο θέμα πρέπει να σταλεί άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. στο Υπουργείο

Η πρόσκληση της προέδρου του Δ.Σ του Δήμου Κισάμου έλεγε ακριβώς αυτό που βλέπεται παραπάνω ..και έπρεπε να παρθεί μια απόφαση άμεσα για να την στείλουμε στο Υπουργείο.
Τελικά μάλλον τόσες μέρες δεν κατάλαβαν οι σύμβουλοι τι ζητάει η πόλη, τι ζητάνε οι μαθητές, τι ζητάνε οι γονείς; Παράξενο μου φαίνεται που δεν είχαν ομόφωνη απάντηση στο θέμα...έτοιμη!!!!
Τέλος πάντων αφού δεν το ξέρουν ας τους το ξαναπούμε "ΝΕΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΥΚΕΙΩΝ" αυτό πρέπει να το καταλάβουν άπαντες γιατί αν δεν το καταλάβουν τότε πάμε στην περίπτωση του μακροχρόνιου πρωί απόγευμα, πάμε να διαλύσουμε τα Λύκεια με τους μαθητές τους, πάμε να χάσουμε το ΕΠΑΛ, πάμε σε μια κατάσταση στυλ Βάμου ή Ληξουρίου που οι μαθητές έμειναν στα προκάτ περιμένοντας....μια απόφαση.
Η επιτροπή αγώνα για τα Λύκεια πρέπει να συσταθεί πάση θυσίας ...αυτά τα παραθυράκια που αφήνει η κυβέρνηση με τον επανέλεγχο του σχολείου απο Β/θάμια επιτροπή της ΚΤΥΠ Α.Ε πρέπει να μας ανησυχούν... πάρα πολύ.
Η Κίσαμος θέλει νέα Λύκεια αυτό να το ξεκαθαρίσουν πρώτα οι σύμβουλοι, που σήμερα έμοιαζαν στο συμβούλιο σαν να ήταν σαστισμένοι....
Βασικά δυο πράγματα έπρεπε να τους απασχολούν το Νέο και ο Χρόνος για το Νέο πρέπει να αποφασίσουμε εμείς και η απόφαση μας έπρεπε να ήταν ομόφωνη και σήμερα, για τον χρόνο που θα αποφασίσουν οι άλλοι εκεί θα πρέπει να πιέσουμε για να τον μικρύνουμε αλλά και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά.
Τελικά απόφαση δεν πήραν ..απλά ενημερώθηκαν ...ποιοι; Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έπρεπε να ήταν ενημερωμένοι και να ήξεραν τι θέλουν για το καλό του Δήμου των μαθητών της Κισάμου.
Ας μας φωτίσει ο Άγιος Σπυρίδωνας  τις επόμενες μέρες -μεγάλη η χάρη του- να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση γρήγορα ώστε να την στείλουμε τάχιστα στους υπουργούς γιατί ήδη πέρασαν 15 μέρες περιμένοντας .. την ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: