Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΦΗΝΑΡΙ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Σφηνάρι με την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Όπως  γράφει το Flashnews.gr , ειδικά μετά από διακοπές στην υδροδότηση , από τις βρύσες τρέχει νερό γεμάτο χώμα, όπως φαίνεται  και από την φωτογραφία.
«Είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε εμφιαλωμένο για να πιούμε και να μαγειρέψουμε, αλλά με αυτό το νερό δεν μπορούμε ούτε να πλυθούμε, ούτε να πλύνουμε πιάτα και ρούχα» είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι καταγγέλοντας πως δεν βρίσκουν κάποια ανταπόκριση απο τον Δήμο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ανέφερε πως το πρόβλημα συμβαίνει όταν αδειάζει η δεξαμενή και στην συνέχεια γίνεται χειροκίνητη εκκίνηση στην αντλία η οποία στην αρχή διοχετεύει στο δίκτυο και υλικά που έχουν κατακαθίσει.
Όπως  είπε υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα εκκίνησης της γεννήτριας, το οποίο μάλλον έχει πάθει βλάβη και πρέπει να επιδιορθωθεί.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με ανείσπρακτους λογαριασμούς για το νερό ύδρευσης. Όπως τόνισε ο κάθε δήμος είναι υποχρεωμένος πλέον να έχει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα.
Αυτό στην πράξη και σε ότι αφορά στο θέμα της ύδρευσης, σημαίνει πως ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει για έξοδα στο δίκτυο ύδρευσης, μόνο όσα χρηματικά ποσά εισπράττει, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: