Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

Το μποστάνι του μπάρμπα-Νίκου, βρε χαμένοι?
Πόρισμα - φωτιά για τις ποινικές ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, "κ." Προβόπουλου, σχετικά με την έγκριση μεταβίβασης του 31,31% των μετοχών της Proton Bank, σημειώνεται στη μπλογκόσφαιρα.
Αγοραστής ήταν ο προσωρινά κρατούμενος σήμερα, επιχειρηματίας "κ." Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Πωλητής ήταν η τράπεζα Πειραιώς, η τράπεζα  που ελέγχει ο εθνικός μας τραπεζίτης "κ." Σάλλας. Εθνικός τραπεζίτης αφού του χαρίσαμε τέτοιες μέρες, το περασμένο καλοκαίρι, την Αγροτική Τράπεζα και τον μπουκώνουμε με μπόλικα κι από όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που φορτώνουν, χωρίς να μας ρωτάνε, στο δημόσιο χρέος και στις πλάτες μας.
Το πόρισμα “τηγανίζει” ....
.....τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.
Ειδικότερα, οι ανακριτικές αρχές καλούνται να διερευνήσουν εάν ο διοικητής Προβόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδας, διέπραξαν, σε βαθμό κακουργήματος, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να αποφανθούν οι ανακριτικές αρχές, αν παραβιάστηκε η τραπεζική νομοθεσία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το επαρκώς τεκμηριωμένο εισαγγελικό πόρισμα, παρότι οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά της Proton Bank προέρχονταν από αδιαφανείς πηγές, τα αρμόδια όργανα έκαναν τα στραβά μάτια για την παράτυπη μεταβίβαση σημαντικού ποσοστού της Proton Bank.
Οι πρωτοφανείς στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά ενέργειες, όπως περιγράφει ο εισαγγελέας, οδήγησαν την Proton Bank τον Οκτώβριο του 2011, να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, να διαχωριστεί σε “καλή” και “κακή” και να χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με άλλα λόγια, μας στείλανε τον λογαριασμό, να πληρώσουμε τα “σπασμένα” του πάρτι τους, εμείς οι φορολογούμενοι άνεργοι πολίτες!
Έχει αρχίσει να μην ακούγεται πλέον σας αστείο ότι πληρώνουμε τον αέρα που αναπνέουμε...
Θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο?  Αναρωτιέται ο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η τύχη του φακέλου, αλλά σε δικαιικά συστήματα όπως το δικό μας, που επιτρέπουν να απελευθερώνονται σε έξι μήνες αξιωματικοί της αστυνομίας, που διακινούσαν ηρωίνη και αφήνουν στην τύχη τους απεργούς πείνας, παράνομα κρατούμενους παραπάνω από έναν ολόκληρο χρόνο,  σε κάνουν να αμφιβάλλεις... Σφόδρα! 
Πάντως στο δημοσίευμα αυτό έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις:
Πρώτη παρατήρηση: Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη Πολιτεία, ο κεντρικός τραπεζίτης θα έκανε παρέα στον "κ." Λαυρεντιάδη εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή εκείνη που ο πρώτος "έβαλε πλάτη" στην υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των ελληνικών ομολόγων.
Η δεύτερη παρατήρηση σχετίζεται με την υπόθεση της Proton Bank και είναι μια υπενθύμιση περισσότερο, γιατί πρέπει να θυμούμαστε ότι ο ίδιος υφυπουργός που σήμερα σχεδιάζει κι οσονούπω ψηφίζει τη φορολόγηση στο μποστάνι του μπάρμπα-Νίκου και στο γιαπί του μπάρμπα-Θωμά, ο ίδιος και ο αυτός, από προηγούμενη θέση, ενέκρινε ως όφειλε... Ήταν πάντα, σε όλα του, τύπος και υπογραμμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: