Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

LAFONHSI..ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Νatura Λαφονησιού!
Κάποιοι τυχεροί από εμάς θυμόμαστε το Ελαφονήσι (πριν αρκετά χρόνια) ως ένα παρθένο, δυσπρόσιτο μέρος: απέραντες αμμοθίνες, κρυσταλλένια τυρκουάζ νερά – σαν αυτά που βλέπουμε στις εξωτικές καρτ-ποστάλ και ξεροσταλιάζουμε – κοχύλια και ροζ πινελιές στην κατάλευκη άμμο κι ένας ρηχός θαλάσσιος «διάδρομος» που οδηγούσε απέναντι στο νησάκι. Με λίγα λόγια και χωρίς υπερβολές, ένας μικρός απομονωμένος παράδεισος. 
 Δυστυχώς αυτή η εικόνα ανήκει στο παρελθόν. Κι όσο κι αν το νησάκι ..
... βρίσκεται ακόμα στη θέση του, τα κρυσταλλένια τυρκουάζ νερά επίσης, καθώς και ο ρηχός διάδρομος, το τοπίο έχει αλλάξει δραστικά: αλλεπάλληλες σειρές από ξαπλώστρες, «πατημένη» άμμος, χιλιάδες τουρίστες και λίγες περιφραγμένες αμμοθίνες σαν υπαίθρια μουσειακά εκθέματα. 
Τα καλά νέα είναι ότι αν δεν είχες δει το Ελαφονήσι πριν την επέλαση των… βαρβάρων και πάλι παραδεισένιο θα σου φανεί το τοπίο. Επιπλέον αν δεν σε ενδιαφέρει απλώς να πιάσεις την πρώτη ξαπλώστρα που θα βρεις μπροστά σου και πάρεις τα ποδαράκια σου, θα μπορέσεις να βρεις μια ήσυχη αμμουδένια γωνιά στο νησάκι απέναντι. Περπατώντας κι άλλο, θα βρεις αμμοθίνες και κρινάκια της άμμου, ροζ μπαλώματα στην άμμο κι όλα αυτά για τα οποία λογικά ήρθες ως εδώ. gretazine


Δεν υπάρχουν σχόλια: