Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ

Μια επιστολή από τα Χαν. Νέα
Κύριε Διευθυντά θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να εκφράσω τη διαμαρτυρία όλων των κατοίκων της περιοχής της Πολυρρήνιας προς τις αρμόδιες αρχές, για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με το πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου, που -ως γνωστόν- όλα τα υπάρχοντα πάνω στη γη τα φθείρει, δίχως καμία απολύτως διάκριση και καμία αναβολή.
Συγκεκριμένα, με την παρούσα επιστολή μου, το πρόβλημα που θέλω να φέρω στο φως της δημοσιότητας είναι ο εσωτερικός δρόμος του χωριού Πολυρρήνια του Δήμου Κισάμου, της Δυτικής Κρήτης.
Ο εν λόγω δρόμος έχει σχεδόν ....
...... καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς χρονολογία έχει τσιμεντοποιηθεί, γνωρίζω όμως, ότι δεν έχει συντηρηθεί μετά την κατασκευή του ποτέ άλλοτε.
Επίσης, γνωρίζω πολύ καλά τις όποιες οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας, ως εκ τούτου και ο Δήμος της Κισάμου. Όμως, πιστεύω κάποιο ποσό χρημάτων πρέπει να διατεθεί για τη συντήρηση τουλάχιστον των εσωτερικών δρόμων, όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη με αξιολόγηση των προβλημάτων και κατά προτεραιότητα.
Πιστεύω ότι με μία επιτόπια επίσκεψη των αρμοδίων στην Πολυρρήνια, θα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το σοβαρότατο πρόβλημα που ταλανίζει, όχι μόνο τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους τουρίστες -και δεν είναι λίγοι αυτοί- που επισκέπτονται την παραπάνω γνωστή πανελληνίως, αλλά και παγκοσμίως, αρχαία περιοχή.
Ευελπιστώντας ότι η παρούσα επιστολή μου θα βρει τη δέουσα ανταπόκριση, διατελώ με βαθιά εκτίμηση.
Δημήτρης Κ. Τυραϊδής
συγγραφέας - ποιητής, 
μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: