Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που αφορούν τους Εργοδότες και Εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της Κισάμου, σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων».
1. Ποιούς Αφορά...
....
Τους εργοδότες και το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην 
 Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007   
2. Αντικείμενο Προγράμματος
Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η κατάρτιση των εργοδοτών καθώς και του προσωπικού των επιχειρήσεων   σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με την επίσημη εκπαίδευση του ΕΦΕΤ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα οδηγεί σε πιστοποίηση των καταρτιζομένων μετά από εξετάσεις στον ΕΦΕΤ, εφόσον το επιθυμούν οι επιχειρήσεις.  
Η εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων αφορά όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων καθώς και η προστασία του καταναλωτή. 
Η διάρκεια  του σεμιναρίου είναι 10 ώρες και θα ολοκληρωθεί σε 2 ημέρες.
Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη γραμματεία του Ν.Ε.Σ.Κ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106 Α΄ Όροφος έως και την Παρασκευή 02 Αυγούστου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο 28220-22772 καθημερινά 
09.00-13.00 

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κίσαμο, ότι δέχεται  αιτήσεις για τη δημιουργία νέου τμήματος, του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Εργοδοτών Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας που προτίθεται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 17/96 (ΠΔ 17/96), κάθε επιχείρηση που απασχολεί, ή πρόκειται να απασχολήσει προσωπικό, πρέπει να έχει Τεχνικό Υγείας και Ασφάλειας (ΤΥΑ), δηλωμένο στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Από την ίδια Νομοθεσία, προβλέπεται ότι καθήκοντα ΤΥΑ σε μικρές επιχειρήσεις, μπορούν να ασκήσουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, αρκεί να έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο επιμόρφωσης εργοδοτών για την άσκηση των καθηκόντων τους ως Τεχνικών Ασφάλειας, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Εργασίας. 
Τα σεμινάρια αυτά είναι διάρκειας:
10 ωρών για επιχειρήσεις Γ! κατηγορίας επικινδυνότητας: Γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιατρεία, λοιπές υπηρεσίες, μεταφορές, εμπόριο, αποθηκεύσεις, τράπεζες,  διοικητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών.
Ο Ν.Ε.Σ.Κ. στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του, πρόκειται να υλοποιήσει τα Σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας στην Κίσαμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σεμινάριο του 4ου τμήματος Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας θα υλοποιηθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 02 Αυγούστου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106 Α΄ Όροφος και στο τηλέφωνο 
28220-22772.
Ωράριο λειτουργίας γραφείου: 09.00- 13.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: