Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ.... ΕΝΩ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ!!

Επιχειρήσεις “σκούπα” σε παραλίες που παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος κατασκηνωτών σχεδιάζει η τοπική ΕΛΑΣ στην καρδιά του καλοκαιριού. Η αρχή έγινε με την έφοδο στην παραλία της Πρέβελης πριν από μερικές ημέρες και θα ακολουθήσει μπαράζ ελέγχων στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας, θα έχουν επίκεντρο τις παραλίες που προστατεύονται ως περιοχές φυσικού πλούτου ..
... από το καθεστώς Natura και απαγορεύεται ρητά το κάμπινγκ. Εξάλλου, δεν είναι μονάχα η παράνομη κατασκήνωση που θα βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών αλλά οι έλεγχοι θα συνοδεύονται και από έρευνας για ναρκωτικές ουσίες. Σε μία εποχή που το κάμπινγκ αποτελεί για πολλούς μονόδρομο, λόγω οικονομικών δυσκολιών, οι κατασκηνωτές της Κρήτης θα βρεθούν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστικές εφόδους από άνδρες της αστυνομίας.
Τσουχτερά πρόστιμα
Στο μεταξύ, τσουχτερό πρόστιμο για τους ελεύθερους κατασκηνωτές από εδώ και πέρα καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προβλέπει αύξηση του προστίμου για το ελεύθερο κάμπινγκ από τα 147 ευρώ στα 300 ευρώ. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο διπλασιασμός του προστίμου που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου για τον τουρισμό έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των ελεύθερων κατασκηνωτών, οι οποίοι μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα ιδιαίτερα χρόνια.
“Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του ν.2696/1999 (Α’ 57). Σε ελέγχους από μικτά συνεργεία, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο”, αναφέρει το προσχέδιο νόμου.

http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: