Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.....!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΕΜΑ: Έγκριση των τευχών της µελέτης και Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ – ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆Α ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ».

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
 Η παρούσα τεχνική έκθεση αναφέρεται στην ανάθεση της εργασίας καταγραφής των αξιόλογων σηµείων επισκεψιµότητας στην περιφέρεια του ∆ήµου – Ψηφιακή επεξεργασία αυτών – Εξαγωγή στοιχείων και χαρτών για την ιστοσελίδα του ∆ήµου. 
Με την ανάθεση αυτή ως παραδοτέα θα είναι: 
Καταγραφή του συνόλου των αξιόλογων σηµείων επισκεψιµότητας στην περιφέρεια του ∆ήµου.
Η καταγραφή αυτή των αξιόλογων σηµείων αφορά το σύνολο των ∆ηµοτικών Ενοτήτων του ενιαίου ∆ήµου Κισάµου, και συγκεκριµένα το σύνολο των οικισµών που απαρτίζουν αυτές. Σε συνεργασία ....
...µε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων θα γίνει επίσκεψη στα χωριά, όπου και θα γίνει η καταγραφή κάθε αξιόλογης πληροφορίας, όπως π.χ. Παλαιά Ελαιοτριβεία (φάµπρικες), παλαιές δηµοτικές πλύστρες, Εκκλησίες, Μνηµεία, ∆ηµοτικοί Χώροι (πλατείες), Ενετικά κτήρια, φυσιολατρικές διαδροµές, φαράγγια, κτλ. 
Σε συνεργασία µε την αρχαιολογία θα διασταυρωθούν τα αρχαιολογικά µνηµεία που θα καταγραφούν αλλά θα συλλεγούν και πληροφορίες για αυτά που έχει ήδη η υπηρεσία. 
Ψηφιακή επεξεργασία αυτών.Θα παραχθεί ένας χάρτης του συνόλου αυτών των αξιόλογων σηµείων πάνω στο υπόβαθρο των χαρτών που διαθέτει ο ∆ήµος, όπως π.χ. χάρτες Οικισµών, Χάρτες Γ.Υ.Σ., Χάρτης Οδικών Αξόνων 
κτλ., ο οποίος θα είναι για χρήση του ∆ήµου. 
Εξαγωγή στοιχείων και χαρτών για την ιστοσελίδα του ∆ήµου.
Σε συνεργασία µε το ∆ήµο θα καθοριστούν οι κύριες τουριστικές διαδροµές, πάνω στους κύριους οδικούς άξονες, µε τα αξιόλογα σηµεία επισηµασµένα πάνω σε αυτούς. Επίσης µπορεί να δηµιουργηθούν θεµατικοί ψηφιακοί χάρτες (ανά κατηγορία αξιόλογου σηµείου) ή σύνολο αξιόλογων σηµείων ανά χωριό, ανάλογα τι θα είναι πιο χρήσιµο στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του ∆ήµου. 
Το κόστος της εργασίας αυτής εκτιµήθηκε σε : 
ποσό δέκα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ και δέκα πέντε λεπτών (14.634,15 €), µε ΦΠΑ 23% δηλαδή ποσό τρεις χιλιάδες τριακόσια εξήντα πέντε ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτά (3.365,85 €) άρα συνολική δαπάνη δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000,00 €). 
 Το ποσό αυτό θα βαρύνει τον προϋπολογισµό οικονοµικού έτους 2013 και τον Κ.Α. 30-6262.003 και συγκεκριµένα αφορά ποσό 18.000,00 € για το έτος 2013. 

Και μετά λένε πως δεν έχουν λεφτά.... και για τι;  Για την ιστοσελίδα του δήμου που είναι σε άθλια κατάσταση 3 χρόνια τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: