Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

Μέσω ΕΣΠΑ η ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου στα Φαλάσαρνα, με πλήρη μελέτη αποκατάστασης και συντήρησης των αρχαιοτήτων, αλλά και ηλεκτρονική απεικόνιση μέσω apple του αρχαίου λιμανιού, ετοιμάζει η ΚΕ΄ ΕΠΚΑ!! Μια πρώτη ιδέα πήραν όσοι παρευρέθηκαν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Πλατάνου (οι ξένοι επισκέπτες μας λίγο λιγότεροι από τους ντόπιους)!!!
Μάλιστα πρώτη φορά είδαμε (οι τυχεροί) πως έγινε η επίθεση από τον Ρωμαίο Μέτελλο το 67 π.χ  στα Φαλάσαρνα και πως καταστράφηκε το κλειστό λιμάνι της!!
Ευχής έργο να προχωρήσει η μελέτη ώστε επιτέλους εκτός από την ανάδειξη της αρχαίας αυτής πόλης να αποκτήσει και η Κίσαμος ένα αρχαιολογικό χώρο επισκέψημο!!!
Δυστυχώς το βιντεάκι από την καταστροφή της αρχαίας Φαλασάρνης ανήκει στο πανεπιστήμιο του Όσλο που χρηματοδοτεί σε πρώτο στάδιο την ηλεκτρονική 
απεικόνιση και δεν υπάρχει δυνατότητα να το έχουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: