Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

Πρόσφατα από  αυτή τη σελίδα είχαμε αναφερθεί σε πρόσωπα και πρωτοβουλίες ανθρώπων που πέρα από την προσωπική τους προκοπή, τιμούν την Κίσαμο και στέλνουν το όνομα της και έξω από τα σύνορα της .
Σήμερα θα αναφερθούμε  στον Εμπορικό σύλλογο  Κισάμου,ο οποίος επανιδρύθηκε, αφού για πολλά χρόνια  ήταν ανύπαρκτος. Εμπορικός σύλλογος υπήρχε από παλιά και σε όλη τη δεκαετία του 60 και 70 είχε μια δυναμική παρουσία στην κωμόπολη μας. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπομε νέους εμπόρους της περιοχής μας να δραστηριοποούνται στο συμβούλιο του συλλόγου  και να προτείνουν ιδέες  και εκδηλώσεις  με σκοπό την προβολή και την οικονομία του τόπου. Τους συγχαίρομαι γιαυτό και περιμένουμε και άλλα.
Οι έμποροι είναι μια τάξη από την οποία πολλά μπορεί να προωθηθούν για ένα τόπο. Πέραν της οικονομίας, μπορεί να πιέσει και για έργα υποδομής, ενός τόπου:
Ποιότητα περιβάλλοντος, Δρόμους, λιμάνια, καθαριότητα, χώρους πολιτισμού,αθλητισμού κ.α. Επίσης και για πνευματικές εκδηλώσεις μπορεί να έχει το λόγο.
Η πρώτη ιδέα του Φιλολογικού μας συλλόγου ξεκίνησε από εμπόρους πολύ παλιά. Μη ξεχνούμε ότι οι πρώτοι που στήριξαν την παιδεία και ίδρυσαν σχολεία επί Τουρκοκρατίας ήταν οι έμποροι αστοί των παραδουνάβιων ηγεμονιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: