Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

Ανακαλύφτηκε τελευταία από την κ.Σκουλάκη -πρώην δήμαρχο- ότι το Κέντρο Υγείας Κισάμου δεν έχει τίτλο ιδιοκτησίας. Μάλιστα το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων έκανε μια αγωγή αναγνωριστική κατά του Δήμου Κισάμου επειδή ο Δήμος ενδεχομένως να διεκδικούσε δικαιώματα πάνω στο ακίνητο του Κ.Υ. Κισάμου ενώπιον του Ειρηνοδικείου προκειμένου να αναγνωρισθεί η κυριότητα του Γ.Ν.Χανίων. Η αγωγή έχει προσδιοριστεί για την 27-7- 2012.
Αυτά έγινα γνωστά στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Ιουνίου...
Για όσους δεν θυμούνται αρχές του 1982 έγινε η μάχη του νοσοκομείου στην πόλη μας,  με τον τότε βουλευτή Μανώλη Σκουλάκη να θέλει σώνει και καλά να γίνει το κέντρο υγείας σε αυτόν τον χώρο παρ΄όλο που είχαν βρεθεί αρχαία...δημαρχίας κ. Κουφάκη. 
Για την Ιστορία .....τότε είχε δημιουργηθεί και η επιτροπή (κρατηθείτε) καταστροφής αρχαιοτήτων..με γνωστούς Καστελλιανούς,  την εποχή εκείνη η αείμνηστη Μελίνα υπουργός πολιτισμού είχε έλθει στην Κίσαμο και είχε δει την κατάσταση. Μάλιστα είχε υποσχεθεί ότι αν ερχόταν στην κυριότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας το οικόπεδο, θα έφτιαχνε ένα καλό νοσοκομείο λίγο παραπάνω, απέναντι από το 1ο δημοτικό σχολείο...τότε που το χρήμα έτρεχε από τα μπατζάκια μας.
Δυστυχώς η επιτροπή καταστροφής είχε διαφορετική γνώμη, και το αποτέλεσμα γνωστό..ούτε νοσοκομείο αλλά ούτε αρχαιολογικός χώρος παρ΄όλο που εκεί υπήρχαν υπέροχα ψηφιδωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: