Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ !!!

Για τον φίλο που μου έστειλε το πρωινό e-mail σχετικά με την σύνθεση της επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση SIEMENS θα αφιερώσω την παρακάτω ιστοριούλα.

Πάει ο Παπαδοκωστής,  στην Χώρα, ένας παραδοσιακά ντυμένος γεροντάκος με τα σαλουβάρια του, τα άσπρα του στιβάνια, με το στριφτό μουστάκι του και καταλήγει στην ψαραγορά. Χαζεύει δεξιά αριστερά ώσπου μια παρέα πρωτευουσιάνων ψαροτέτοιων τον παίρνει στο ψιλό. 
-Παππού πάρε καλά μπαρμπούνια από τον κόλπο της Κισάμου λένε και του δείχνουνε τις γόπες, νομίζοντας ότι κατέβηκε από κανένα ψηλό χωριό και δεν γνωρίζει τα ψάρια.
-Καλά είναι μα είναι ακριβά ! είπε ο Παπαδοκωστής
-Πάρε και μην σκέφτεσαι την τιμή θα την κατεβάσουμε μια ολιά, ζωντανά είναι τα άτιμα τα μπαρμπούνια! είπαν τα ξεφτέρια !
Παίρνει ένα ψάρι (μπαρμπούνι) και άρχισε να την μυρίζει από την ουρά, ο Παπαδοκωστής επιδεικτικά!
Γέλια τα ξεφτέρια και πειράγματα με το βλέπουν τον παππού να μυρίζει το ψάρι από την ουρά!
-Παππού το ψάρι το μυρίζουνε απο την κεφαλή και όι από την ουρά! του είπανε ..
-Το κατέχω μωρέ κοπέλια αλλά θέλω να δω αν η βρώμα έχει φτάσει και στην ουρά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: