Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ...ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τα καμώματα μας, αλλά κάποιοι αν είχαν λίγο φιλότιμο και ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον τόπο τους θα έπρεπε να κλάψουν, άντε να δακρύσουν, ή στην καλύτερη περίπτωση να κουνήσουν την κεφάλα τους από απογοήτευση για ότι ακούστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο μας τις προάλλες, παρουσία του βουλευτή κ.Μανόλη Σκουλάκη, των συμβούλων του δήμου και των περίφημων μελετητών. Δυστυχώς το τέλμα που έχουν περιπέσει τα δημόσια έργα μας είναι μέγα βάθους.
Όσοι βρέθηκαν επειδή η θέση τους το απαιτεί, αλλά και όσοι κατά «λάθος» παραβρέθηκαν –οι περισσότεροι δηλαδή- διαπίστωσαν ότι η κατάσταση μας είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη. Ο λόγος της κ. Δημάρχου έμοιαζε σαν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μας, λόγος γεμάτος αγωνία, λόγος συναίνεσης, λόγος απαίτησης ……..ο Βιολογικός πάει για απένταξη- ο περιφερειακός καλά-καλά δεν ξέρουμε από πού περνά- η σχολική στέγη έγινε ανέκδοτο- το κλειστό γυμναστήριο θα χρηματοδοτηθεί -η λιμνοδεξαμενή Πλατάνου ήταν στο πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής που όμως ..μας τελείωσε, αυτά από τα πρωτεύοντα γιατί υπάρχει το λιμάνι- η μαρίνα-το Θεοχαράκειο- το ακρωτήρι Γραμβούσας- η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, μπλα-μπλα-μπλα ……. έργα που δυστυχώς κινδυνεύουν να ξεχαστούν και βρίσκονται σε μια χρόνια στάσιμη κατάσταση ….υπνηλίας.
Αλήθεια τι κάναμε τόσα χρόνια ή καλύτερα τι έχει υλοποιηθεί από όλα αυτά, που τα τελευταία 20 χρόνια βάλαμε σαν στόχο; Τι έγιναν άραγε οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις; Τι απέγιναν οι υποσχέσεις;
Το τραγικότερο βέβαια στην υπόθεση είναι ότι αυτά τα έργα, οι αναγκαίες μας υποδομές, τα απαραίτητα της διαβίωσης μας, αυτά που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας άλλαζαν προς το καλύτερο, εκτός του ότι μας απασχολούν χρόνια τώρα, δυστυχώς κουβεντιάζονται και από τους ίδιους ανθρώπους. Απορίας άξιο!!!
Βλέπεις τους μελετητές, κουρασμένους, γερασμένους και αναρωτιέσαι καλά αυτές είναι οι φρέσκες ιδέες; Που να ξέρει όμως ο άλλος, ότι αυτοί οι μελετητές θα πάρουν ή πήραν σύνταξη από αυτό το έργο, πως ο καθένας τους είναι καμιά 10χρόνια στην υπηρεσία …του (ώριμου) έργου!
Σύμβουλοι –μελετητές κολλημένοι σαν την βελόνα του γραμμοφώνου! Χαράς το κουράγιο τους!!!
Από την άλλη, υπάρχει και η κάθε πρασινομπλέ πολιτική ηγεσία, αυτής της άθλιας χώρας που τάζει…. τάζει αόριστα, τάζει εγωιστικά, τάζει κομματικά, τάζει… γιατί πρέπει να τάξει κάτι.
Δυστυχώς το έργο είναι πολυπαιγμένο και καθένας μας το έχει δει τόσες φορές που εκτός του ότι μας έχει κουράσει, άρχισε να μας προκαλεί και αηδία.
Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι το κράτος μας δεν έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ, δεν λειτουργεί όπως τ’ άλλα και για ότι οι προηγούμενοι υποσχέθηκαν, οι επόμενοι θα τα ξανασκεφτούν, θα τα ξαναμελετήσουν, θα τα επανεντάξουν, φυσικά αν προλάβουν και δεν ξεχαστούν, αν βέβαια βρουν κάποιο μελλοντικό κοινοτικό πρόγραμμα.
Κανενός δεν καίγεται καρφί, πως και γιατί, κάποιοι άλλοι δήμοι μπορούν και έχουν όλα αυτά που εμείς κάνουμε αγώνα αιώνα να αποκτήσουμε;
Κανενός δεν καίγεται καρφί αν η διαβίωση μας είναι κάτω του μετρίου, αλλά σαν χαχόλοι πιστεύουμε την κάθε ηγεσία που αγωνίζεται να μας πείσει ότι κρατά …… τις υποσχέσεις της και για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση των ….. ΑΘΗΝΩΝ.
Μόνο που, από τις πολλές υποσχέσεις, τελικά χάσαμε το μπούσουλα αλλά δυστυχώς και τα ..έργα!!! Η αιώνια επιστροφή δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο !!


Υ.Σ Συμβουλή:  Όλα αυτά που λέτε και ξαναλέτε καλό είναι να τα γράψετε σε μαγνητόφωνο, έτσι ώστε να ..αρκεί να πατάτε του PLAY και να μην κουράζεστε να τα ξαναλέτε!!
Απαίτηση: Τον αγώνα του ΕΓΩ τον ζήσαμε και μας μάρανε, καιρός είναι να μάθουμε και τον αγώνα του ΕΜΕΙΣ !
Απορία: Κάθε χρόνο οι βουλευτές ενημερώνονται για θέματα των δήμων, να κάτεχα τόσο γρήγορα τα ξεχνάνε που χρειάζονται ξανά-ενημέρωση;
Είδηση: Η Κυβέρνηση σκέπτεται σοβαρά να ξαναφτιάξει τους συνεταιρισμούς!!! Επιτέλους γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι τελείωσαν τα λεφτά για φάγωμα ή πέταμα (όπως θέλετε το παίρνετε)!!!

Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: