Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

Mετά τη συνάντηση πολιτών και φορέων  την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 8.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισάμου σε μία συζήτηση – εναντίωση στην απομόνωση της περιοχής μας μετά από πρωτοβουλία φορέων της περιοχή μας κατέληξαμε στο ακόλουθο ψήφισμα.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της επαρχίας Κυδωνίας να διασπάσει την επαρχία Κισάμου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, Οι Σφακιανοί όλοι μαζί, οι Αποκορωνιώτες όλοι μαζί, οι Σελινιώτες όλοι μαζί, μόνο οι Κισαμίτες χωρισμένοι
Γιατί;
Ποιοι θέλουν να διασπάσουν την επαρχία Κισάμου;
Ζητάμε την συνένωση των πέντε Δήμων της επαρχίας Κισάμου σε ένα ισχυρό Δήμο για τους παρακάτω λόγους:
1.     Αποτελούν ένα αναπόσπαστο και ενιαίο σύνολο με ίδιες δυνατότητες και προοπτικές.
2.     Αποτελούν μια αναπτυξιακή ενότητα κατοχυρωμένη στο χωροταξικό της Κρήτης η οποία απεικονίζεται στους χάρτες Β4 και Δ.1-1 ΦΕΚ 1486/10-10-2003.
3.     Έχουμε κοινή Μητρόπολη που τόσα χρόνια μας ενώνει και η οποία έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και θεσμούς όπως είναι η Ορθόδοξη Ακαδημία Κολυμβαρίου.
4.     Οι 5 Δήμοι της επαρχίας είναι κυρίως αγροτικοί Δήμοι με ίδια προϊόντα και κοινές διεκδικήσεις.
5.     Το μοναδικό περιβάλλον και ο πολιτισμός της επαρχίας Κισάμου αποτελούν τους αναπτυξιακούς πυλώνες μας οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού με παράλληλη ανάπτυξη και της ενδοχώρας.
6.     Οι κάτοικοι της επαρχίας Κισάμου έχουν βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες. Έχουμε την μοναδική Κισαμίτικη παράδοση.
7.     Το λιμάνι της Κισάμου αποτελεί λιμάνι διαπεριφερειακής εμβέλειας. Σύμφωνα με το χωροταξικό Κρήτης και το Εθνικό χωροταξικό, είναι πύλη εξόδου της Κρήτης προς την Ευρώπη, πύλη της Ιονία οδού και πύλη εισόδου της Ευρώπης προς τη Κρήτη (χωροταξικό Κρήτης σελίδα 20838 και χάρτης Α.2 και Εθνικό χωροταξικό σελίδα 31,39 και χάρτες 3.1, 5, 6 και 6.2).

Για τους παραπάνω λόγους θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε μια ενιαία και δυνατή Κίσαμο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: