Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Αναβάθμιση του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κισάμου σε υποκατάστημα και επέκταση των ασφαλιστικών του ορίων και υπαγωγή σε αυτό όλων των Δήμων των πρώην επαρχιών Κισάμου και Σελίνου.

Η τάση συγκέντρωσης των δημοσίων υπηρεσιών στην πρωτεύουσα του Νομού μας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Η Κίσαμος ήταν και θα παραμείνει το δεύτερο οικονομικό και οικιστικό κέντρο δυτικά των Χανίων.Για λόγους οικονομικούς, αλλά και για λόγους που αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, το ΙΚΑ Κισάμου πρέπει να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα και όχι να υποβαθμιστεί μέσα από διάφορες διαδικασίες και τέλος να κλείσει.
Εμείς, οι λογιστές τις Κισάμου, αποφασίσαμε τα παρακάτω μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες υπονομεύουν τη λειτουργία του ΙΚΑ Κισάμου:
1.Να στείλουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όλους όσους επιχειρούν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας με την αποψίλωση της από Δημόσιες Υπηρεσίες.
2.Θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας υποκαταστήματος ή παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ταυρωνίτη υποβαθμίζει το παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κισάμου με άμεσο κίνδυνο αυτό να κλείσει.
3.Ζητάμε την αναβάθμισή του σε υποκατάστημα, την τροποποίηση των ασφαλιστικών ορίων του και την υπαγωγή σε αυτό όλων των Δήμων των πρώην επαρχιών Κισάμου και Σελίνου για τους εξής λόγους:
α. Η Κίσαμος αποτελεί διαχρονικά το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό και οικιστικό κέντρο του νομού Χανίων σύμφωνα με το χωροταξικό Κρήτης (ΦΕΚ 1486/2003).
β. Η Κίσαμος είναι η έδρα της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου.
γ. Είναι ένα ανεπτυγμένο αστικό κέντρο με υποκαταστήματα τραπεζών, με Δημόσιες υπηρεσίες, με Δ.Ε.Κ.Ο. και με Κέντρο Υγείας.
δ. Αριθμεί ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, κοινών και οικοδομικών, με πλήθος ασφαλισμένους και συνταξιούχους στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
ε. Η περιοχή του Δήμου Κισάμου είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, κυρίως στον τουριστικό τομέα, και η προοπτική σύνδεσης της ευρύτερης περιοχής μέσω του λιμανιού της με την υπόλοιπη Ελλάδα, (το οποίο λιμάνι αποτελεί την πύλη εισόδου της Ιονίας Οδού και εντάσσεται στο Εθνικό Χωροταξικό σχέδιο), θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξή της.
στ. Υπάρχει τακτική και οργανωμένη συγκοινωνιακή σύνδεση με τις ευρύτερες περιοχές της επαρχίας Κισσάμου και Σελίνου, ενώ ταυτόχρονα οι αποστάσεις από τις περιοχές αυτές προς την πόλη της Κισάμου είναι σαφώς μικρότερες απ’ ότι από το Δημοτικό Διαμέρισμα Ταυρωνίτη του Δήμου Βουκολιών.
ζ. Η Κίσαμος αποτελεί κόμβο μεταξύ ΒΟΑ και ΝΟΑ και του νέου κάθετου άξονα Κίσαμος-Τοπόλια- Παλαιόχωρα, με τους κλάδους προς Κάντανο και Έλος σύμφωνα με το χωροταξικό Κρήτης (ΦΕΚ 1486/2003).
η. Το παράρτημα του ΙΚΑ Κισάμου λειτουργεί σε ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κτίριο το οποίο μπορεί να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες που εντάσσονται σε υποκατάστημα του ΙΚΑ_ΕΤΑΜ
4.Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε, μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής και με κάθε νόμιμο μέσο, υπερασπιζόμενοι το κεκτημένο τόσο ετών, το δικαίωμα για καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη, καλύτερη εξυπηρέτηση του και τέλος την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.
Κίσαμος 4-2-2010

1 Βερυκάκης Ανδρέας .5 Κουνελάκης Στέλιος.......... 9 Στρατάκης Ηλίας
2 Θεοδωράκη Εύα .......6 Ξηρουχάκης Δημήτρης..... 10 Χορευτάκης Ιωάννης
3 Κοκκινάκη Άννα....... 7 Πανανάκης Ιωάννης
4 Κοκολάκη Κλέλια..... 8 Ρημαντωνάκης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: