Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη», τονίζει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των πληθυσμιακών, κοινωνικών, οικονομικών, γεωγραφικών, αναπτυξιακών, λειτουργικών, πολιτιστικών, ιστορικών και χωροταξικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνουν οι χωροθετήσεις των δήμων. Παράλληλα υπολογίζει ότι θα δοθούν περίπου 4 δις € από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» για τα πρώτα χρόνια της νέας αρχιτεκτονικής δομής, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και πόροι από το ΕΣΠΑ. Όσον αφορά στις αρμοδιότητες οι νέες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις παίρνουν αυτές των νομαρχιών και των σημερινών κρατικών περιφερειών, ενώ σε αυτές των νέων δήμων προστίθενται οι αρμοδιότητες της κατασκευής σχολικών κτηρίων κι όχι μόνο της συντήρησης που ασκούσαν μέχρι σήμερα, του λιανικού και πλανόδιου εμπορίου, των λαϊκών αγορών κλπ και πλήθος ακόμη αρμοδιοτήτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Και όλα αυτά επειδή διαδόθηκε ότι ο Καλλικράτης δεν προχωράει, ενδιαφέρον βέβαια από την συνέντευξη της υφυπουργού κ. Τζακρή, που δόθηκε στο  http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5875  παρουσιάζει το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της ..... χωροθέτησης !!!! Δηλαδή μην περιμένετε να μας ρωτήσει και κανένας αν δεν φωνάξουμε πως θέλουμε το δήμο μας; Το σίγουρο με αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι άλλα περιμένεις και άλλα σου έρχονται..άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει οπότε ...όλα είναι πιθανά!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: