Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε μετά την συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων της επαρχίας Κισάμου που έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου θέλουμε να δηλώσουμε την διαφωνία μας με το περιεχόμενο του. Και τούτο διότι, πέραν των αληθών και βασίμων στοιχείων τα οποία αναφέρει δεν μνημονεύει το γεγονός ότι από την πλειοψηφία των παρισταμένων, χωρίς βέβαια να υπάρξει ομοφωνία επί του θέματος, έγιναν οι παρακάτω διαπιστώσεις:
1.      Η επαρχία Κισάμου αποτελεί ενιαία, γεωγραφική, οικιστική, οικονομική, αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτική ενότητα.
2.      Η εδαφική ακεραιότητα της επαρχίας Κισάμου αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την χάραξη των διοικητικών ορίων των νέων ΟΤΑ στην περιοχή. Ενδεχόμενος ακρωτηριασμός με την προσάρτηση τμήματος της σε άλλη επαρχία δεν είναι επιθυμητός.
3.      Η λύση, με τα σημερινά δεδομένα, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής είναι η δημιουργία δύο δήμων στα όρια της επαρχίας Κισάμου. Ενός στην Ανατολική πλευρά της επαρχίας που να περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Κολυμβαρίου και Βουκολιών και ενός στην Δυτική πλευρά που να περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Ιναχωρίου, Κισάμου και Μηθύμνης.
Για την « Ενωτική Δημοτική Κίνηση Κισάμου»
Γιώργος Καλαϊτζάκης                                                                          

Σπύρος Καστανάκης
Κώστας Καστανοπουλάκης
Δημοτικοί Σύμβουλοι Κισάμου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: