Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

Πολύς κόσμος χθες στο μνημόσυνο του Νίκου Κακαουνάκη παρόλο που η βροχή έπεφτε ασταμάτητη. Η αστυνομία είχε κλείσει ορισμένους δρόμους για την καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Επιτέλους η δημοτική αρχή μας ας καταλάβει ότι οι δρόμοι μέσα στην πόλη πρέπει να γίνουν μονόδρομοι. Είναι που είναι στενοί δεν μπορεί, ούτε διπλής κυκλοφορίας να είναι, ούτε να παρκάρουν και από τις δυο μεριές. Γρήγορες αποφάσεις θέλει που δεν μας εκθέτουν περισσότερο προς τα έξω!!

Ο Κισαμικός προελαύνει και ήδη έφτασε στην κορυφή της Α΄κατηγορίας μετά και την ευρεία νίκη του επί του Ιδομενέα χθες στους Αγίους Αποστόλους με 5-2. Τώρα χρειάζεται την στήριξή μας αν θέλουμε να τον δούμε πρωταθλητή. Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, λόγω καρναβαλιού,  θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Νεροκούρου στο γήπεδο μας ...όλοι εκεί!!!

Ο κ. Σκουλάκης το ξεκαθάρισε δεν ενδιαφέρετε για την τοπική αυτοδιοίκηση, αντιθέτως ο κ. Νικηφοράκης λέει ναι, γιατί όπως γράφουν οι εφημερίδες ψάχνει πολιτική διέξοδο μετά και την νίκη ..... του Αντώνη Σαμαρά. Οι φήμες λένε ότι θα κατέβει υποψήφιος στον νέο δήμο που σχεδιάζεται να γίνει μεταξύ Χανίων και Κισάμου. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θέλει στον νέο δήμο μερικά "κομμάτια" της πάλαι πότε επαρχίας Κισάμου ..Κολυμβάρι-Βουκολιές, μιας και ο ίδιος υποστηρίζει πολύ την Κισαμίτικη καταγωγή του!!

3.000.000 Ε οφείλουν τα ελαιουργεία στους παραγωγούς έγραψε μια ντόπια εφημερίδα και δεν είχε και άδικο. Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε στην Κίσαμο παραγωγό θα πάρεις ..οργισμένη απάντηση για το κορόιδεμα ορισμένων "ελαιουργών". Οι επιταγές που έδωσαν αλλά και τα προφορικά λόγια πήγαν στον αέρα...κάποιοι κρύβονται και πολλοί άλλαξαν τηλέφωνα για να μην τους βρίσκουν. Από τα ψηλά στα χαμηλά βρέθηκαν και πραγματικά αυτό δημιούργησε αλλά και δημιουργεί μια μικρή συμφόρηση στην αγορά. Δυστυχώς η ελπίδες να πάρουν πίσω τα χρήματα τους είναι πολύ λίγες .....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti doyleia exoyne oi apotyxhmenoi politikoi kai komatoskyla sthn topikh aytodioikisi?
o nikhforakhs aspaei na kopsi tonlemo toy.akoma den ekane xarakiri? bre oystttttttttt.
h skoylaki exei arpaksi tin thesara
oyst ki aytiii
dimarxos o koykoyrakis me 1000 .exei dosi deigmata .o monos aksios.