Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ & ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.....

Μεγάλο πρόβλημα στην ποιότητα των υπόγειων νερών παρατηρείται στις γεωτρήσεις που χρησιμοποιούνται για υδροδότηση των μεγάλων πόλεων. Η υφαλμύρωση έχει προχωρήσει σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων από τη θάλασσα προς την ενδοχώρα, με αποτέλεσμα πολλές παραγωγικές γεωτρήσεις να δίνουν υφάλμυρο νερό. Οπως τονίζει ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γ. Καρατζάς, η εισροή θαλασσινού ύδατος στους υπόγειους υδροφορείς στη Χερσόνησο φτάνει ως και τα τρία χιλιόμετρα, στο Λασίθι και στα Φαλάσαρνα τα δύο χιλιόμετρα. Χειρότερη είναι η κατάσταση στο Τυμπάκι, όπου ο υδροφόρος ορίζοντας κυμαίνεται μεταξύ 10 και 30 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, με αποτέλεσμα το αλμυρό νερό να διεισδύει στον υπόγειο υδροφορέα.

Φυσικά οι λιμνοδεξαμενές που τόσο απαραίτητες είναι ..... θα γίνουν στο άμεσο μέλλον όταν η Σαχάρα θα έχει φτάσει πολύ κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: