Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητέ Γιάννη
Σου επαναλαμβάνω και γραπτώς την έντονη αντίθεση μου στην «ψηφοφορία» που έχεις ξεκινήσει στο site σου σχετικά με τον «καλύτερο» υποψήφιο Δήμαρχο της Κισάμου. Όπως και προφορικά χτες το πρωί σου ανέλυσα τέτοιες ενέργειες είναι πολύ πρόωρες, αμφισβητούμενης αντικειμενικότητας και ενδεχομένως επιβλαβείς. Την στιγμή που απέχουμε εννέα (9) μήνες από την ημέρα των δημοτικών εκλογών, όταν δεν είναι ακόμη γνωστά τα όρια των νέων δήμων, όταν δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως υποψηφιότητες, ούτε έχουν διατυπωθεί τα  προγράμματα και οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων η συγκεκριμένη ενέργεια είναι απολύτως άκαιρη και συντείνει στην διακωμώδηση των θεσμών και των διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας χρονική περίοδο.
Δεν διανοούμαι, βέβαια, ότι μπορώ να  επιβάλω, χωρίς την θέληση σου, την διακοπή της διαδικασίας που έχεις ήδη ξεκινήσει. Όμως αυτή θα προχωρήσει εφεξής, εφόσον προχωρήσει, χωρίς την δική μου συμμετοχή. Έτσι, λοιπόν, σε παρακαλώ να αποσύρεις άμεσα το όνομα μου από την διαδικασία, αναρτώντας παράλληλα και την παρούσα επιστολή μου.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Καλαϊτζάκης, Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου


Αγαπητέ κ. Καλαιτζάκη
Πάντα σέβομαι τις επιθυμίες (σας) αλλά σαν δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να υπομένεται και να ανέχεστε ...σχεδόν τα πάντα. Δυστυχώς, οι καταστάσεις πολλές φορές δεν είναι αυτές που επιδιώκουμε ή προσδοκούμε. Κρίμα !!!
Έτσι μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να σταματήσω την ψηφοφορία για το ποιον θεωρούν οι αναγνώστες του μπλοκ καλύτερο για δήμαρχο στην Κίσαμο. Σίγουρα είναι πέρα από τις αρχές μου κάτι τέτοιο, αλλά για κάθε πράγμα υπάρχει και η πρώτη φορά. Πρώτη φορά όμως και τελευταία!!!
Φυσικά η ψηφοφορία θα συνεχιστεί αργότερα όταν θα υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις, όχι των νυν δημάρχων που θα είναι υποψήφιοι αλλά των ...υπολοίπων !!! Πιστεύω αγαπητέ Γιώργο όταν θα είσαστε έτοιμος για υποψήφιος, να δεχτείτε να μπει το όνομα σας σε δημόσια ψηφοφορία !!
Δυστυχώς ένα απλό μπλοκ δεν αλλάζει ούτε διαμορφώνει την γνώμη της Κισάμου.... γιατί αν θα το έκανε τότε τα 7 χρόνια που γράφω για τα στραβά και ανάποδα της πόλης μας, στις ντόπιες εφημερίδες, ποτέ δεν διαπίστωσα να αλλάζει και τίποτα από την παλιοκατάσταση μας.
Τελειώνοντας θέλω να υπενθυμίσω ότι το μπλοκ εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις του Σαδεντρέπεσε και κανενός άλλου. Όποιος δεν θέλει να τα διαβάζει, απλά δεν έρχεται στην σελίδα μου!!! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθενας -απο τους υποψηφιους- εχει διαγραψει μια πορεια και ολοι λιγο πολυ ειναι γνωστοι (και μη εξαιρεταιοι) !!
Τι θα ζημιωσει την εικονα καποιου ενα τετοιο γκαλοπ αφου ισα ισα θα τον κανει να δουλεψει παραπανω και να μην περιμενει τους κομματικους μηχανισμους ;;....

κακως κατεβηκε κατα τη γνωμη μου ...
εκτος αν υπηρξαν καταγγελεις οτι χειραγωγειται απο "βαλτους" ψηφοφορους που κι αυτο δεν ειναι απολυτο γιατι τα γκαλοπ Αθηναικων σαιτ υπαρχουν και ειναι αλλα απο αυτα των εταιρειων.
Εδω ομως εχουν αμφισβητηθει ΚΑΙ των εταιρειων ... οποτε ...
πιασ'το αυγο και κουρευ' το !!!