Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ

Στα Λευκά Όρη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαρτίου 2010, η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων του Ορειβατικού Σκι και της Χιονοδρομίας, που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση θα παραβρεθούν και τρεις Γάλλοι παγκόσμιας εμβέλειας αθλητές του ορειβατικού σκι, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλύτεροι Έλληνες σκιέρ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρητική φιλοξενία στον Ομαλό, διαβίωση και διανυκτερεύσεις στα καταφύγια Καλλέργη, Σβουριχτής και Ταύρης, καθώς και διάσχιση με ορειβατικά σκι από τον Ομαλό μέχρι τα Ασκύφου.
Το ορειβατικό σκι κερδίζει συνεχώς καινούργιους φίλους. Οσοι το επιχειρούν βαδίζουν στο ξεχιόνιστο τοπίο με τα σκι στη πλάτη και όπου υπάρχει αρκετό χιόνι τα χρησιμοποιούν. Αυτό σε μια διαδρομή μπορεί να γίνει πολλές φορές (λίγο πεζοπορία -λίγο χιονοδρομία).
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θα καλύψει τα εισιτήρια των ξένων επισκεπτών, που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Την προσπάθεια θα συνδράμουν δεκάδες εθελοντές μέλη του ορειβατικού συλλόγου, που θα μείνουν σε αντίσκηνα κατά μήκος της διαδρομής, Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι θα μείνουν προληπτικά στα καταφύγια, ειδικοί στη χάραξη τέτοιων διαδρομών που θα τοποθετήσουν δύο μέρες πριν την εκδήλωση 2.500 καλάμια μπαμπού με σημαιάκια στο χιονισμένο, αλλά και στο χωρίς χιόνι πεδίο. Ακόμα, υπεύθυνοι στα καταφύγια, οδηγοί των τζιπ, αλλά και αγροτικών ΙΧ θα μεταφέρουν υλικά ή εξοπλισμό όπου χρειαστεί.

Χιόνι θα έχουμε άραγε τότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: