Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη βδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο χωροταξικό των δήμων με βάση τον «Καλλικράτη». Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα έχει πάει πίσω, λόγω αφενός της συζήτησης για την οικονομία και αφετέρου του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διοικητική μεταρρύθμιση.
Μεγάλη βδομάδα ...νηστεία....τα πάθη ...έ ευκαιρία να τους "αμπόξουμε" και τον Καλλικράτη.
Πάντως αξιοπερίεργο της υπόθεσης ότι μπορεί σε κανένα μήνα να μας πασάρουν το χωροταξικό αλλά σχέδιο δράσης, όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται, δεν υπάρχει. Βέβαια δεν σταματούν να διαλαλούν ότι οι συνενώσεις θα γίνουν με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε υποψία σκιάς. Βέβαια βλέποντας το πόσο και ποιοι θέλουν διευρυμένους τους νέους δήμους..Κίσαμος και Σέλινο σε σάρκα μια, καταλαβαίνεις τι έχει να επακολουθήσει μάλιστα από την στιγμή που θα εκφράσουν και δημόσια την άποψη τους οι βολευτές!!
 Μην περιμένετε να μας ρωτήσουν αλλά αν τα κριτήρια που θα μας δώσουν τις συνενώσεις είναι τα πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, πολιτιστικά, ιστορικά και χωροταξικά ... έ τότε εμείς δεν μπορούμε να παρακαλάμε τους Βουκολιανούς και τους Κολυμπαριανούς σαν επαίτες για να φτιάξουμε ένα δήμο; Προχωράμε Κίσαμος-Μύθημνα και Ινναχώριο και όσοι πιστοί προσέλθετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: