Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ;

Το δικαστήριο της πόλης Αβετσάνο, στην περιοχή Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας έδωσε το "πράσινο φως" στη χρήση φαρμάκου -που περιέχει ως κύριο συστατικό την ινδική κάνναβη- για θεραπευτικό σκοπό. Η δικαστής Ελιζεμπέτα Πιεράτσι, με απόφασή της, ορίζει ότι πρέπει να επιτραπεί η χορήγηση, με έξοδα του εθνικού συστήματος υγείας, ενός φαρμάκου που παρασκευάζεται κυρίως με κάνναβη, σε ασθενή που πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση.
Ο συγκεκριμένος ασθενής είναι 43 ετών και ονομάζεται Μάρκο Ντι Πάολα. Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, καθώς έως τώρα όλες οι σχετικές περιπτώσεις είχαν αντιμετωπισθεί αρνητικά.
Το τοπικό υποκατάστημα του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας, "θα πρέπει να προμηθευτεί το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα, διότι είναι το μόνο που μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα και τον πόνο του ασθενή", αναφέρεται στην απόφαση. Η δωρεάν χορήγηση, συνδέεται και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του 43χρονου, ο οποίος ζει στην περιφέρεια της Λ' Άκουϊλα, η οποία πριν από ένα περίπου χρόνο είχε χτυπηθεί από καταστροφικό σεισμό 6.3 Ρίχτερ.
H απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη σε κατεπείγουσα διαδικασία, (λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του ασθενούς), βάσει του άρθρου 32 του ιταλικού συντάγματος, που διασφαλίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να μπορεί να περιθάλπεται και να θεραπεύεται με τον καταλληλότερο τρόπο.

http://www.news247.gr/a/5!119409

Δεν υπάρχουν σχόλια: