Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΠΛΗΡΗ ...... ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Τα πράγματα είναι πολύ χύμα και να δούμε ποιος και πως θα τα τσουβαλιάσει.
Όποιος είπε ότι δεν υπάρχουν ίντριγκες στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι γελασμένος και αυτοί που υποστηρίζουν ότι την καρέκλα του δημάρχου ουδείς την μίσησε, έχει απόλυτο δίκιο.

Την περασμένη βδομάδα οι δήμαρχοι Νέας Κυδωνίας, Πλατανιά, Βουκολιών και Μουσούρων πρότειναν να γίνουν ένας δήμος μαζί με αυτόν του δήμου Κολυμβαρίου
Ο δε δήμαρχος Κολυμβαρίου αντιπρότεινε το Κολυμβάρι μαζί τις Βουκολιές να κάνουν τον δήμο της Ανατολικής Κισάμου.
Χθες είχαμε το ίδιο τροπάριο από τον δήμο Κολυμβαρίου που εναγωνίως θέλει να παραμείνει δήμος γιατί αλλιώς χάνει την πρωτευουσιάνικη αρχοντιά του και ξαναγίνεται απλά "το σταυροδρόμι" . Ο δε δήμος Βουκολιών απαιτεί να πάει ανατολικά, μιας και αντιλαμβάνεται οτι αν ενωθεί με το Κολυμβάρι θα γίνει ξανά το χωριό του "παζαριού". Εξάλλου θα αισθανθούν άβολα οι πολίτες του Νew Χωριού (ΝΙΟ ΧΩΡΙΟ) μιας και είναι Κυδωνιάτες .....πως θα τους κάνουμε απότομα Κισαμίτες; (Το τελευταίο είναι η δικαιολογία, που κατατέθηκε στην συνάντηση, γιατί δεν θέλει ο δήμος Βουκολιών να έλθει στην Κίσαμο). Άι ρε και η καταγωγή του προ-παππού μου ήταν από εκεί!!!

Από την άλλη ο δήμος Μυθήμνης αλλά και Ιναχωρίου είναι οι πιστοί στις αρχές τους και ζητούν επιτακτικά την δημιουργία δήμου με την συνένωση των 3 δυτικών δήμων της επαρχίας ….εις γάμο κοινωνία λοιπόν και μάλιστα με ανοικτή πρόσκληση στο "όσοι πιστοί προσέλθετε". Εδώ βέβαια θέλω να κάνω την απαραίτητη παρένθεση και οι δυο δήμαρχοι θα είναι τελικά υποψήφιοι στον νέο δήμο που προτείνουν, κλείνω την παρένθεση και ανοίγω την καλύτερη!!
Χμμμμμ.  Μας απόμειναν λοιπόν οι προτάσεις του δικού μας δήμου, του δήμου της Κισάμου, του δήμου που έπρεπε να είχε σταθερές σκέψεις και ιδέες, ελέω πρωτεύουσας και πόλης (υπό) αναπτύκτων, αλλά και συλλογικής απόφαση του Δ.Σ …..αλλά θα μου πείτε ….μήπως το υπολογίζουμε το Δ.Σ τώρα τελευταία ; 
Έτσι απλά λοιπόν η δήμαρχος πήρε το δίκαννο της και έριξε μια τουφεκιά στην γεμάτη με Κισαμίτες αίθουσα !
- Η Κίσαμος να παραμείνει ως έχει, 5 δήμοι- 5 δήμαρχοι και όλοι μέλι-γάλα .....ή μήπως δεν είναι όλα μέλι-γάλα και κάπου νοιώθει καυτή την ανάσα (του κατ΄ εμέ) κεντροδεξιού υποψήφιου -αλλά με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ σήμερα υποστηριζόμενου- να την απειλεί; 2 υποψήφιοι τελικά υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ........ και όχι τρεις οι κεντροδεξιοί !!!
Βέβαια μπορεί και να είναι απλά ένας εκφοβισμός πολύ οικογενειακός θα έλεγα ενδοβουλευτικός ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα!!!! Καβγάς φυσικά σε ξένο αχυρώνα αλλά θα έχει πολύ πλάκα η εξέλιξη της υπόθεσης. Είπαμε τον ΘΡΟΝΟ ουδείς μίσησε!!!
Φυσικά μιας και είμαστε όλοι άνθρωποι της εκκλησίας, κάνουμε που και που το σταυρό μας, πρώην αντιδήμαρχος πρότεινε την δημιουργία 3 δήμων στο νομό...στα χνάρια της εκκλησίας δηλαδή. Κυδωνία και Αποκορώνου-Κισάμου και Σελίνου -Σφακίων .......... "κύριε ελέησον και διαφύλαξον ημάς".
Κατά τα άλλα το μόνο που κατάφεραν 4-5 ώρες εκεί ήταν να συμφωνήσουν ότι τελικά διαφωνούν χωρίς όμως να ξέρουν στο που και στο γιατί!! Δείτε παρακάτω ανάρτηση!!!
Φυσικά για να καταλάβετε την αγωνία των τοπαρχών μας όλοι και μηδενός εξαιρουμένου έβγαλε το τσιγάρο από το στόμα (χαρμανιάσαμε) σε μια αίθουσα που είχε πάνω από 7 ταμπέλες του "απαγορεύετε το καπνίζειν" !!
Αγωνία στο μεγαλείο της !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: