Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΥΖΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Reymond Van Mossevelde είναι Βέλγος υπήκοος, που για χάρη της Κρήτης άλλαξε το όνομά του και έγινε Μανόλης Κουζουλάκης. Παίζει κρητική λύρα, γνωρίζει όλους τους Κρητικούς λυράρηδες (και φροντίζει να τους συναντά από κοντά κάθε φορά που έρχεται στην Κρήτη), είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και φαντασία και ενθουσιάζεται με κάθε τι το κρητικό.
Όταν είμαι στο Βέλγιο λέει ο "Μανόλης"- συλλογίζομαι την Κρήτη και εξασκούμαι καθημερινά στη λύρα, μαθαίνοντας καινούριες μαντινάδες, που παίρνω μαζί μου φεύγοντας...
Ο "Μανόλης Κουζουλάκης" βρέθηκε φέτος στον Άγιο Νικόλαο, όπου ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κουνενάκης του έδωσε μια αναμνηστική πλακέτα, καθώς και μια σειρά πολύτιμων εκδόσεων για την Κρήτη. Και εκείνος ανταπέδωσε την τιμή, παίζοντας τη λύρα του και αφιερώνοντάς του την ακόλουθη μαντονάδα:
"Στον κήπο σου βασιλικός ήθελα να ΄μαι Θε μου.
Δε με 'νοιαζε να μείνω εδώ χωρίς νερό ποτέ μου "

   http://www.kriti-magazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: