Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Το σχέδιο  "Καλλικράτης" είναι, ή φιλοδοξεί να είναι μια ευρύτερη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής του Ελληνικού κράτους, που έχει καταστεί αναποτελεσματικό και φαύλο.
Εκκινεί μια αναδόμηση, μια ανασύνταξη, μια επαναθεμελίωση των επιπέδων εξουσίας στην επικράτεια της χώρας. Προφανώς κουμπώνει και με τις αλλαγές στον στενό δημόσιο τομέα με το νέο φορολογικό τοπίο, με το ασφαλιστικό και βεβαίως με το σχεδιασμό για μια νέα ανάπτυξη που θα στηριχθεί σε πραγματικές παραγωγικές διαδικασίες και όχι στην εκ δανείων κατανάλωση και τον τριτογενή τομέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε στην δημοσιότητα και στη διαβούλευση ως δομή και όχι ως χωροταξική συγκρότηση.
Δεν είναι όμως τυχαίο ότι οι πάντες ασχολούνται με την γεωγραφική προσέγγιση του ζητήματος, στα φανερά και ποιος μπορεί να φανταστεί το παρασκήνιο.
Ο νέος Δήμαρχος πρέπει να έχει ένα ελάχιστο προσοντολόγιο.
Ο νέος Περιφερειάρχης πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος, όχι από τα κουκιά που αθροίζει, αλλά από τα διεθνή βήματα στα οποία θα πρέπει να σταθεί!
Δεν θα είναι Δήμαρχος των ασφαλτοστρώσεων και των στραλικιών, θα είναι δήμαρχος συλλογής ΦΠΑ.
Δεν θα είναι Δήμαρχος καφενείου ή μνημοσύνων αλλά θα προΐσταται υπηρεσιών σχεδιασμού και μελετών υπό σαφής οδηγίες.
Δεν θα είναι ο Δήμαρχος αφισοκολλητής αλλά δήμαρχος που θα συνδιαλέγεται με επιχειρηματίες, προφανώς πάνω από το τραπέζι.
Θα είναι δήμαρχος αυτόβουλος και όχι των συμβούλων των συμβούλων του.
Δεν θα είναι ο Περιφερειάρχης, ένας υπερνομάρχης που θα μοιράζει πιστώσεις για πανηγύρια, αλλά ένας πολιτικός διαχειριστής διεθνών επενδύσεων και συνομιλητής σε αλλεπάλληλες Interegion  πολιτικές.
Πόσοι είναι τέτοιοι στον τόπο μας;  Είναι όσοι μπορούν να αντικρίσουν στον καθρέπτη τον εαυτό τους και όχι το είδωλο που τους ετοιμάζουν οι άνθρωποι τους.
Και μπαίνει πράγματι ψηλά ο πήχης διότι όπως διαπιστώνουμε "οι Μάγοι" της Τ.Α με τις απαραίτητες εξαιρέσεις ήταν μάγοι κατασπατάλησης πόρων και κυρίως χρήματος!!!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: