Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΨΗ

Ξεκίνησε ο νέος πόλεμος κατά της Ελλάδας με μια νέα "Μάχη της Κρήτης".
Ο εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά ήταν το πρώτο επεισόδιο αυτής της μάχης.

Του Παναγιώτη Τραϊανού
 Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, τα οποία αποτελούν βασικές αρχές για εμάς. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής βίαιη ενέργεια, η οποία στρέφεται εναντίον των προσώπων ή των περιουσιών των Εβραίων. Κάθετα αντίθετοι. Τόσο κάθετα, που θα εξοργιζόμασταν αν μαθαίναμε ότι κάποιοι αφελείς Έλληνες πήραν την "πρωτοβουλία" να "τιμωρήσουν" με αυτόν τον τρόπο τους Εβραίους. Γιατί; Γιατί πέραν όλων των άλλων δεν μας συμφέρει ως Έλληνες. Ως Έλληνες θέλουμε να νικήσουμε ολοκληρωτικά και απόλυτα τους Εβραίους και όχι να τους "γρατσουνίσουμε". Να τους "γκρεμίσουμε" θέλουμε από τον "θρόνο" τους και όχι να τους διασκεδάσουμε. Τέτοιες ενέργειες τους διασκεδάζουν και απόδειξη είναι ότι τις πραγματοποιούν μόνοι τους εις "βάρος" των εαυτών τους.
Δεν μπορείς να τους απειλήσεις με τέτοιες αφελείς ενέργειες και εμείς ως Έλληνες θέλουμε να τους απειλήσουμε πραγματικά. Ένας λαός, ο οποίος για τα κέρδη αποδεδειγμένα συνεργάστηκε με τον Χίτλερ εις βάρος κάποιων μελών του, δεν παθαίνει ζημιά από τις απλές βιαιότητες. Ένας λαός, ο οποίος αποδεδειγμένα χρηματοδότησε τους επαγγελματίες "αντισιωνιστές" εχθρούς του, δεν κινδυνεύει από τους "ερασιτέχνες". Ένας λαός, ο οποίος χρηματοδότησε τα όπλα που τον σημάδευαν, δεν κινδυνεύει από εμπρηστικά "γκαζάκια" αφελών. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα "παίξουμε" το παιχνίδι των Εβραίων. Όσο κι αν μας προκαλούν, δεν πρόκειται να αντιδράσουμε. Όταν θα αντιδράσουμε, θα το καταλάβουν μόνοι τους, γιατί πλέον δεν θα μπορούν να μας προκαλούν.
Αυτά σ' ό,τι αφορά τη γενική μας θέση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Σ' ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση της απόπειρας εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων, έχουμε να πούμε μερικά πολύ απλά πράγματα. Πρόκειται περί ενός απλού παιχνιδιού προβοκάτσιας και στα παιχνίδια πάντα αναζητάς τους κερδισμένους και τους χαμένους. Πάντα, όταν γίνεται ένα "παιχνίδι", αναζητάς τα κέρδη και τις ζημιές, οι οποίες προέκυψαν για τους εμπλεκόμενους σ' αυτό. Σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι ο ελληνισμός, εξαιτίας της αποτυχίας της προβοκάτσιας, είχε πολύ μεγάλο κέρδος και ο σιωνισμός υπέστη μεγάλη ζημιά. Ζημιά, την οποία, αν κατανοήσουμε, μπορούμε να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη.
Για να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς εννοούμε σ' αυτήν την "καταμέτρηση" κερδών και ζημιών, θα πρέπει να γνωρίζει από πού προέρχονται και πώς εξάγονται τέτοιου είδους "οικονομικά" συμπεράσματα. Θα πρέπει να γνωρίζει τις επιδιώξεις όλων αυτών που πραγματοποίησαν την προβοκάτσια και θα πρέπει επίσης να γνωρίζει και τι θα σήμαινε αυτή η προβοκάτσια γι' αυτούς που, είτε από τύχη είτε από ικανότητα, την απέφυγαν. Αναζητάς το κέρδος, το οποίο επεδίωκαν οι σιωνιστές, ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς ζημιά επεδίωκαν να κάνουν στον ελληνισμό. Γιατί; Γιατί, εξαιτίας της αποτυχίας, προκύπτει κέρδος γι' αυτόν. Γιατί, όταν υπάρχει αποτυχία σε προβοκατόρικη ενέργεια και το κέρδος της δεν έρχεται για τον προβοκάτορα, αυτή αλλάζει πρόσημο και γίνεται ζημιά για τον ίδιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή δεν υπάρχει μόνον το διαφυγόν κέρδος, αλλά και η επερχόμενη ζημιά, που είναι το κέρδος του παρ’ ολίγον θύματος. Δεν είναι ζημιά μόνον το κέρδος που δεν ήρθε, αλλά και τα όσα συνεπάγεται η αποτυχία.
Τι επεδίωκαν από αυτήν την προβοκάτσια οι Εβραίοι και οι συν αυτώ; Δύο πράγματα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία όμως ανήκουν στον ίδιο ανθελληνικό άξονα συμφερόντων. Το πρώτο ήταν να θέσουν στην "ομηρία" του παγκόσμιου εκβιασμού μια χώρα, η οποία βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και άρα έχει ανάγκη τη "συμπάθεια" της παγκόσμιας κοινωνίας και άρα των δυνάμει δανειστών της. Ποιος θέλει να δανείζει σε μια χώρα "ρατσιστική", "αντισιωνιστική" και δολοφονική; Ποιος θα κρίνει τους Εβραίους τραπεζίτες, οι οποίοι για λόγους εθνικής "άμυνας" θα διατηρούν αυτήν τη χώρα σε μια μόνιμη οικονομική "ασφυξία"; Ποιος θα τους κατηγορήσει για την τοκογλυφία τους απέναντι σε μια παγκοσμίως "διάσημη" για τον "αντισιωνισμό" της χώρα; Με έναν απλό εμπρησμό δημιουργούν συνθήκες πολιτικής "ομηρίας" για μια χώρα ολόκληρη. Μπορούν να την ελέγχουν και να την απειλούν κατά βούληση. Μπορούν να απειλούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ελέγχοντας τη συμπεριφορά της, κουνώντας μπροστά της τα χρήματα, όπως ελέγχεις έναν σκύλο, κουνώντας μπροστά του ένα κόκαλο. Θα βασανίζουν έναν ολόκληρο λαό και η παγκόσμια κοινωνία θα έχει την άποψη ότι "καλά τους κάνουν". Όταν όλα αυτά επιτυγχάνονται με λίγα γκαζάκια και ένα στουπί, γιατί να μην το δοκιμάσουν; Ούτε άσχετοι ούτε άπειροι στην προβοκάτσια είναι οι Εβραίοι. Το αντίθετο μάλιστα.
Το δεύτερο έχει σχέση με τη γεωγραφία που επιλέχθηκε, για να πραγματοποιηθεί η προβοκάτσια. Δεν ήταν δηλαδή τυχαία η επιλογή της Συναγωγής των Χανίων. Αυτοί βλέπουν "μπροστά". Βλέπουν σε κάποιο δημοψήφισμα του 2012, που θα δώσουν τη "Νέα Μάχη της Κρήτης", προκειμένου να την κατακτήσουν. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι ανάλογες συνθήκες. Για να σκοτώσεις εύκολα ένα θήραμα, πρέπει σιγά-σιγά να το αποκόψεις από το "κοπάδι". Γι' αυτό επέλεξαν την Κρήτη, για να πραγματοποιήσουν την προβοκάτσιά τους και συγκεκριμένα τα Χανιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.eamb.gr/new_text/emsynagogi.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: