Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ(ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ)-ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ./28-1-2009
ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3/28-1-2009.
 Αριθμός απόφασης 12
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας.δεν υπήρξε αντίρρηση
                                Αποφασίζει ομόφωνα
1.Θεωρεί,κατά την κρίση του,ότι η προκήρυξη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογιακών γραμμών (άγονες γραμμές) καθώς και οι προσφορές οι οποίες υποβλήθηκαν για τις γραμμές της Δυτικής Κρήτης,αποτελούν προϊόν συμπαιγνίας παραγόντων του Υπουργείου και πλοιοκτητών.
Η προκήρυξη αυτή στο συγκεκριμένο θέμα παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις και τις αρχές των Νόμων για τις άγονες γραμμές που με την χορηγούμενη επιδότηση των δρομολογίων επιδιώκουν την εξυπηρέτηση μεμονωμένων νησιών και δυσπρόσιτων περιοχών συνδέοντας τα με μεγάλα αστικά κέντρα και τους πλησιέστερους κεντρικούς προορισμούς με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.
Συνεπώς οι θαλάσσιες συνδέσεις των Κυθήρων και Αντικυθήρων που επιδοτούνται από την πολιτεία (άγονες γραμμές) πρέπει να τερματίζουν στο λιμάνι της Κισάμου (και όχι στο Ρέθυμνο), λιμάνι Περιφερειακής σημασίας, πύλη εισόδου της Κρήτης, κόμβο διευρωπαϊκού δικτύου σύμφωνα με το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε.
Άλλοι προορισμοί τουριστικού ή επιχειρηματικού ενδιαφέροντος μπορεί φυσικά να υπάρξουν αλλά όχι επιδοτούμενοι με τις διατάξεις των άγονων γραμμών. Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την ακύρωση του διαγωνισμού και την υπ.αρ.3327.1/57/08/28-11-08 επαναπροκήρυξη των σχετικών δρομολογίων με τερματικό προορισμό το λιμάνι της Κισάμου. Σε περίπτωση που το αίτημα μας δεν γίνει δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε παραπέρα ενέργειες.
28 Δεκέμβριος 2009

Τελικά πάει το καράβι στο Ρέθυμνο και παρκάρει. Καράβι δεν έχουμε. Η ΑΝΕΝ διάλυσε, ποιες θα είναι άραγε οι παραπέρα ενέργειες; Ή δεν υπάρχουν πλέον παραπέρα ενέργειες και ήταν μόνο λόγια του αέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: