Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗΣ: ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ

Διαβάζοντας το σημερινό ρεπορτάζ των Χ.Ν. για την χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Κισάμου με θέμα την τοποθέτηση των υποψηφίων στο θέμα των αγροζημιών και των ανεπιτήρητων ζώων διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν αποδόθηκαν ούτε στο ελάχιστο τα όσα εξέθεσα στην τοποθέτηση μου.
Ειδικότερα και επιγραμματικά, ανέφερα ότι το φαινόμενο εντάθηκε τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας και της κατάργησης της Αγροφυλακής που θεσμικά ήταν σε θέση να προλαμβάνει και να καταστελει άμεσα στην ύπαιθρο,  εξέθεσα τις εγγενείς αδυναμίες του νομικού πλαισίου και την ανάγκη πίεσης από όλους τους εμπλεκόμενους για αλλαγές.
Καυτηρίασα την υποκριτική στάση της κεντρικής εξουσίας που διαβιβάζει αρμοδιότητες χωρίς μέσα και πόρους στους ΟΤΑ και τέλος πρότεινα, όταν οριστικοποιηθούν οι δασικοί χάρτες να αναληφθούν πρωτοβουλίες απόδοσης έναντι φθηνού ενοικίου των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους μας και στον αυστηρό καθορισμό των αμιγώς γεωργικών γαιών.
Θέσεις λογικές, έντιμες, ξεκάθαρες και διακριτές από τους έτερους συνυποψηφίους μου.
Δυστυχώς όμως το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας υποβάθμισε και τις θέσεις μας και την παρουσία μου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα παρέλειψε ακόμα και να αναφέρει την παρουσία μου στην εκδήλωση !
Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η αντιμετώπιση μόνο έκπληξη δεν μου προκαλεί, βλέποντας πως αλλάζει η διάθεση της εφημερίδας υπέρ του  κατά κοινή ομολογία αποτυχημένου Δημάρχου Κισάμου και κατά του επιτυχημένου Δημάρχου Χανίων
Υ.Γ. Εκφράζω την συμπάθεια και την κατανόηση μου στον συντοπίτη μας δημοσιογράφο, ο οποίος προφανώς πρέπει να " ευθυγραμμίζεται".
Μιχάλης Θεοδωρογλάκης
Υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: