Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

..στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
Στις Δημοτικές εκλογές δυναμώνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση!
Στο Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, των εργατών, των αγροτών, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας. Ταυτόχρονα συμπορευόμαστε με αγωνιστές, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και συμβάλλουν ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. 
Γνωρίζουμε ότι δίνουμε έναν αγώνα μαζί με τον Κισσαμίτικο λαό, μέσα από ένα θεσμό που λειτουργεί μετά ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ θα συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο, αξιοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό, τους Δήμους και τις Περιφέρειες για την υλοποίηση αυτού του έργου. Ταυτόχρονα θα έχει την ουσιαστική στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων που κυβέρνησαν ή στήριξαν αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Ο αγώνας που δίνουμε στις τοπικές εκλογές, είναι ταυτόχρονα δίκαιος και τίμιος, γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του Κισσαμίτικου Λαού και των παιδιών μας, την ποιότητα ζωής μας, την ίδια μας την ζωή και τις διεκδικήσεις μας. 
Στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σταθερή πυξίδα τις ανάγκες του λαού της Κισσάμου
Ο εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου σταθερά αποκάλυψε τις αιτίες των προβλημάτων του λαού της περιοχής,  απορρίπτοντας αγωνιστικά, την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Κισσάμου αποτέλεσε το προηγούμενο διάστημα την μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή, βάζοντας στο προσκήνιο τις ανάγκες των κατοίκων σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας. Σταθήκαμε δίπλα στις διεκδικήσεις του Κισσαμίτικου λαού, στηρίξαμε τα αιτήματα των μαζικών φορέων, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας  άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής στην πανδημία, την μείωση των  δημοτικών τελών για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Αντίστοιχα ήμασταν εκεί στους αγώνες για το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας, για την στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων. Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεις για το περιβάλλον, για την αντισεισμική προστασία, διεκδικήσαμε τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δημοτών από πυρκαγιές, πλημμύρες.
Γιατί για εμάς ο Δήμος, δεν πρέπει να ταυτίζεται με την επιχειρηματικότητα των λίγων, δεν είναι οι «πράσινες» μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δήμος είναι ο λαός της κάθε περιοχής,  η ζωή του, η καθημερινή  ικανοποίηση των αναγκών του, η στήριξή του. 
Παλέψαμε και αναδείξαμε, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Περιφέρεια, μια σειρά ζητήματα.
Σταθήκαμε απέναντι στην σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία του Γυψορυχείου στο Στόμιο, που αν προχωρούσε θα είχε σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε μια περιοχή που υπάρχει γη υψηλής παραγωγικότητας και μικρές τουριστικές εκμεταλλεύσεις.
Στηρίξαμε τον αγώνα των κατοίκων στα Τοπόλια που ανέδειξαν με τον αγώνα τους, την απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποπεράτωση της παράκαμψης, την ανεξέλεγκτη εναπόθεση προϊόντων εκσκαφής, την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Αναδείξαμε τις καθυστερήσεις στην αποπεράτωση και της Λιμνοδεξαμενής του Έλους, τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας σε πολλές περιοχές του Δήμου μας και τα προβλήματα του Βιολογικού.
Διεκδικήσαμε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις καταστροφές του 2013 και 2019 τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις υπόλοιπες υποδομές (καταστροφή του καταθλιπτικού αγωγού των πηγών Μεσαυλίων, που ύδρευε τις οκτώ κοινότητες του πρώην συνδέσμου Περβολακίων).
Αναδείξαμε την απαράδεκτη συνεχιζόμενη ανοχή στην αδεσποτία που ταλαιπωρεί, κυρίως, τους κατοίκους στην ανατολική Κίσσαμο.
Στηρίξαμε τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών που αγωνίστηκαν για την προστασία του εισοδήματος τους, από τις καταστροφές της παραγωγής το 2019, πάλεψαν ενάντια στην πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους, από την εφαρμογή των Δασικών Χαρτών μέχρι το συνεχές αυξανόμενο κόστος παραγωγής.
Διεκδικήσαμε να στελεχωθούν πλήρως οι υπηρεσίες του Δήμου Κισσάμου. 
Στηρίξαμε τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κισσάμου, που πάλεψαν απέναντι στις επιπτώσεις από τον σεισμό του Νοέμβρη του 2019 στα Λύκεια της πόλης μας.
Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε και στεκόμαστε απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που σχεδιάζουν επενδύσεις στις οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του Δήμου μας (Φαλάσαρνα, Λαφονήσι, Μπάλο).
Δώσαμε βήμα και στις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, άλλα και μέσω των συνεδριάσεων με τηλεδιασκέψη στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα για μια σειρά ζητήματα με κυρίαρχο την προστασία του  αγροτικού εισοδήματος αλλά και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων από το φαινόμενο της αδεσποτίας.
ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ  ΖΩΕΣ ΜΑΣ:  ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Τόσο σε κεντρικό , όσο και σε τοπικό επίπεδο, το δίλημμα αυτό διαπερνάει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Με βάση την απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι αναγκαίο να κριθούν οι πολιτικές δυνάμεις και στον Δήμο Κισσάμου.
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει δώσει σαφή απάντηση, με συνέπεια λόγων και έργων , όλο το προηγούμενο διάστημα.
Για αυτό στεκόμαστε απέναντι:
Στην δημοτική αρχή του κ. Μυλωνάκη που υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων. Το όραμά τους είναι ένας δήμος -βιτρίνα που θα κρύβει καλά τη φτώχεια, την ανεργία, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ένας δήμος που θα εξυπηρετεί κάθε απαίτηση του μεγάλου τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου, θα λειτουργεί με στόχο την μετατροπή του, σε πεδίο αύξησης της κερδοφορίας των λίγων. Από αυτή την «ανάπτυξη» δεν κερδίζουν όλοι το ίδιο. Κάποιοι κάνουν ξενοδοχεία και επενδύσεις, ενώ την ίδια στιγμή μια μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να πάρει ρεπό από την δουλειά, δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς που τρέχουν κάθε μήνα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος ζωής και περιμένει για να ζήσει τα συσσίτια του Αννουσάκειου Ιδρύματος ή την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης από το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου.  
Στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα “ίδια έσοδα", στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λεγόμενου «αποκεντρωμένου κράτους», που η σημερινή Δημοτική αρχή έχει σαν δηλωμένο στόχο της όπως και τα κόμματα που την στηρίζουν. Η μεταφορά δηλαδή όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους Δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αυτή η πολιτική, αναγκάζει τους Δημότες να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για κάθε δικαίωμα, για το οποίο υποτίθεται ότι έχουν ήδη φορολογηθεί από το κεντρικό κράτος. Η ενίσχυση του φορομπηχτικού μηχανισμού και η αγαστή συνεργασία του Δήμου με το κεντρικό κράτος σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ένα και μόνο στόχο, την συγκέντρωση των φόρων που εισπράττονται από την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να ενισχυθούν με ζεστό κρατικό χρήμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
• Στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου. Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στην συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού, στην πλήρη υποστελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών, στην χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Η Δημοτική Αρχή πρωτοστάτησε στις ιδιωτικοποιήσεις με αναθέσεις σε εταιρίες στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στην οδοποιία, παντού. Η υποστελέχωση είναι ιδιαίτερα έντονη στο τεχνικό επιστημονικό προσωπικό του δήμου.  
Αυτό που αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο, είναι ότι παρόλο που η Δημοτική Αρχή και η αντιπολίτευση στην Κίσσαμο, προσπάθησαν στήνοντας κοκορομαχίες να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους, ουσιαστικά στήριξαν την ίδια πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ψήφιζαν από κοινού την πλειοψηφία των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι όπως έπραξε η παράταξη του κ. Σταθάκη, το ίδιο θα πράξουν και οι άλλοι δύο συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές. Είναι οι ίδιοι που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα που υλοποίησαν μια βάρβαρη πολιτική, που πετσόκοψαν την κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους, προώθησαν την λογική της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, του αποκεντρωμένου επιτελικού κράτος που είναι εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες. 
Απέναντι στην ουσιαστική τους συμφωνία για την προστασία των κερδών των λίγων, διαλέγουμε τον δικό μας δρόμο!
Η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, σηματοδοτεί το δυνάμωμα της φωνής, για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πόλη που μπορούν να δώσουν ανάσα στις ανάγκες των πολλών.
•    Για την προστασία των περιοχών απείρου φυσικού κάλλους και την ελεύθερη           πρόσβαση στις παραλίες  του Μπάλου, του Λαφονησιού και της Φαλάσαρνας. Στεκόμαστε απέναντι στην προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση αυτών των περιοχών που είναι κόσμημα όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και πόλος έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κισσάμου , αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης ανέδειξε από την πρώτη στιγμή και καταψήφισε τα εγκληματικά σχέδια που προέβλεπαν τουριστικές επενδύσεις σε προστατευμένες περιοχές NATURA. 
Έχουμε πάγια θέση ότι το δικαίωμα στις διακοπές και στην πρόσβαση στη θάλασσα δεν μπορεί να είναι δικαίωμα μόνο όσων έχουν παχύ πορτοφόλι, είναι πρώτα και κύρια δικαίωμα του εργαζόμενου λαού. Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν απέναντι στην εμπορευματική αξιοποίηση όλων αυτών των περιοχών. Όλες διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς έχουν σαν ευαγγέλιο τους, το κέρδος των λίγων. Το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι το ποιος επιχειρηματίας θα εκμεταλλευτεί αυτές τις παραλίες, ή το αν η εμπορευματική αξιοποίησή τους θα γίνει από τον ίδιο τον Δήμο. Το αίτημα που πρέπει να υπερασπιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να είναι η ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε αυτές. Ταυτόχρονα χρειάζονται τα απαραίτητα έργα υποδομής, όπως το Δημοτικό πάρκινγκ αντί του ιδιωτικού που έχει φτιαχτεί στο Λαφονήσι, τα κατάλληλα μέσα που να διασφαλίζουν την κάθοδο στην παραλία για όλους, όπως των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, οικογενειών με μικρά παιδιά και των ηλικιωμένων.
Για σημαντικές ανάσες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική με γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στη μικρή επαγγελματική στέγη, για επέκταση των δωρεάν χώρων στάθμευσης. Να πιέσει ο Δήμος την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, διασφαλίζοντας τον αναγκαίο αριθμό των εργατών γης με αξιοπρεπή μεροκάματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Με μόνιμη εγκατάστασή τους, καταργώντας το αίσχος της μετακλητότητας τους. Να καταργήσει το παράβολο-χαράτσι των 100€ που επιβάλλει στους αγρότες. 
Για αγωνιστική διεκδίκηση, μαζί με τους εργαζομένους του Δήμου και το σωματείο τους, από το κράτος και την κυβέρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου που αφορούν την καθημερινή πιεστική ζωή των Κισσαμιτών. Για στήριξη των  συμβασιούχων του δήμου. Για να ανατρέψουμε την πορεία ιδιωτικοποίησης και το πάρτι των εργολάβων σε σημαντικούς τομείς.
Για να μπει φρένο στην ανισόμετρη ανάπτυξη της «βιτρίνας», στον ολοένα και μεγαλύτερο προσανατολισμό της "ανάπτυξης" στο τουριστικό προϊόν, πράγμα που φαίνεται έντονα και στο Ιστορικό Κέντρο, αλλά και σε παραλίες που αν δεν γίνει τώρα παρέμβαση, αύριο θα είναι αργά, και μιλάμε τόσο για το ιστορικό κέντρο όπου έχουμε συνεχιζόμενες εκθέσεις ιδεών όμως στην πράξη τίποτα, αλλά και για την επένδυση που έχει ξεκινήσει στον Καλλεργιανό κάμπο και ο Δήμος απεμπόλησε το δικαίωμα του για δημοτική γη για τριάντα αργύρια . Επίσης να πιέσει ο Δήμος τον επενδυτή να πάρει υπ’ όψιν του την κοινή μελέτη των Καποδιστριακών Δήμων Κισάμου και Μυθήμνης και που αφορά το βόρειο παραλιακό μέτωπο. 
Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών όπου έχει ανάγκη ο Κισσαμίτικος λαός. Για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και ρυμοτομίας σε κάθε συνοικία και χωριό, αναγνώριση οικισμών που έχουν, «κατά λάθος», ξεχαστεί. Για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι χρηματικοί πόροι από το κράτος και να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις δεκάδων χώρων που είναι δεσμευμένοι από τα σχέδια πόλης για πολιτιστικά κέντρα, παιδικές χαρές, πάρκα, υγειονομικούς σταθμούς και για λοιπές κοινωφελείς χρήσεις και δεν έχουν υλοποιηθεί, να αγωνιστεί ο Δήμος για αναγνωριστεί  και να οριοθετεί στην ολότητα του το Δημοτικό οδικό δίκτυο και να επανέλθει η πολεοδομία στη Κίσαμο,  για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύγχρονο λιμάνι . 
•         Για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας που ταλαιπωρεί όλη την δυτική περιοχή του Δήμου μας  τόσο σε πόσιμο νερό όσο και σε αρδευτικό για τον πρωτογενή τομέα και τις δυναμικές καλλιέργειες, να ολοκληρωθεί άμεσα η λιμνοδεξαμενή του Έλους, να περάσει από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση η λιμνοδεξαμενή στον Πλάτανο, όπως επίσης προσωρινή λύση θα έδινε και η κατασκευή κατά προτεραιότητα των αγωγών που θα φέρνουν το νερό από το φράγμα Ταυρωνίτη στην περιοχή μας, σύνδεση με τις πηγές Κολενίου και επέκταση μέχρι τον Πλάτανο  και να δοθεί επιτέλους λύση στιςλιμνοδεξαμενές των Αγ. Θεοδώρων κα της Χρυσοσκαλίτισσας.   Οι απαράδεκτες  καθυστερήσεις στην αποπεράτωση της λιμνοδεξαμενής του Έλους, που θα έλυναν εν μέρει το πρόβλημα τώρα το εντείνουν μιας και δεν έχει προβλεφθεί εναλλακτική λύση. Για την επέκταση του Βιολογικού και την δημιουργία νέου, στις αναπτυσσόμενες  περιοχές του Δήμου, όπου η αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής βάζουν σε σωστή βάση το ζήτημα.  
Για ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αποσυμφωρήσουν το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου. Τόσα χρόνια οι Δημοτικές Αρχές δεν έχουν εφαρμόσει το σχέδιο πόλης, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για ουσιαστική λειτουργία δωρεάν και ποιοτικής συγκοινωνίας. Τα χωριά του Δήμου μας είναι αποκομμένα από συγκοινωνία σχεδόν όλο τον χρόνο.  Η αναγκαιότητα που υπάρχει είναι να δοθεί προτεραιότητα στην σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας και στην στελέχωση των λεωφορείων με δημοτικούς υπαλλήλους, ποιοτικής και δωρεάν για τους κατοίκους, με εξασφάλιση  δημοτικών λεωφορείων. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την άμεση διάνοιξη περιφερειακών πάρκινγκ,  θα μπορέσουν να δώσουν μια ανάσα στον μοναδικό κεντρικό δρόμο της πόλης μας, που θα αποσυμφορηθεί από τα Ι.Χ, Όλα αυτά τα προτείνουμε μέχρι να γίνει πραγματικότητα  η παράκαμψη της πόλης του Καστελιού, μια παράκαμψη που έπρεπε να είχε γίνει «χτες», αλλά προσέκρουε πάντα σε ιδιοτελή συμφέροντα   και πολιτικές σκοπιμότητες. Μόνο ο αγώνας των κατοίκων μαζί με μια διεκδικητική δημοτική αρχή  μπορεί να την κάνει από ουτοπία πραγματικότητα.  
Για να μπει σε προτεραιότητα ουσιαστικό πρόγραμμα σχολικής στέγης, κόντρα στην εμμονή των ΣΔΙΤ που μόνο επιζήμια έχει αποδειχτεί. Δεν μπορεί το μέλλον των παιδιών μας να είναι τα Προκάτ. Απαιτείται άμεσο πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολείων, αλλά και βρεφικών και παιδικών σταθμών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες  περιοχές του Δήμου, όπου η αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Να αντιμετωπιστούν με όλες τις αναγκαίες επισκευές τα σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές, πολλές εκ των οποίων έχουν χτιστεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Να ολοκληρωθεί με επείγοντα τρόπο ο προσεισμικός έλεγχος και οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολικών μονάδων, να προβλεφθούν άμεσα έργα αντισεισμικής ενίσχυσης των κτιρίων που κριθούν ακατάλληλα από τον προσεισμικό έλεγχο.
Για το τεράστιο κτηριακό πρόβλημα τα λύκεια της πόλης μας.  Ο σεισμός του Νοέμβρη του 2019 δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, ήρθε να επισφραγίσει αυτό που χρόνια αναδείκνυε και   διεκδικούσαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς της Κισσάμου. Τα σχολικό συγκρότημα ήταν για χρόνια ασυντήρητο, επικίνδυνο και ότι ήταν και είναι αναγκαίο ένα καινούργιο σχολείο για τη πόλη μας. Στις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των μαθητών, απέναντι στην αδιαφορία των τοπικών και κρατικών αρχών, επιστρατευόταν η λοιδορία και η καλυμμένη τρομοκρατία, (από συνήθεια κάνουν καταλήψεις, βαριούνται και δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, σταματήστε γιατί θα μείνετε από απουσίες κλπ). Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα προειδοποίησε ότι η πολιτική που ακολουθείται τόσο από την κυβέρνηση , όσο και από την Περιφέρεια δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Οι υποσχέσεις του Υπουργού από το Καστέλι ήταν ότι τα ΠΡΟΚΑΤ θα ήταν έτοιμα το 2021 και το νέο σχολείο θα ήταν έτοιμο το 2023. Αντί για αυτό ολόκληρες τάξεις μαθητών του ΕΠΑΛ δεν μπήκαν ποτέ σε εργαστήριο, ενώ από το νέο σχολείο δεν έχουμε δεί ακόμα ούτε σχέδιο. Ο μόνος λόγος που φέτος εντέλει τοποθετήθηκαν τα ΠΡΟΚΑΤ που θα στεγάσουν τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισσάμου είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των ίδιων των μαθητών και των γονιών τους.
Για ουσιαστική ενίσχυση των κοινωνικών δομών και της εργατικής, λαϊκής στέγης. μεταξύ των οποίων την λειτουργία δημοτικού εστιατορίου που πέραν των αναγκών σίτισης των άπορων συνανθρώπων μας, που θα μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες για δωρεάν σχολικά γεύματα σε όλα τα ολοήμερα σχολεία του δήμου. Για την εξεύρεση λύσης για την στέγαση, με την δημιουργία εργατικών δημοτικών κατοικιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου, για την φιλοξενία των εργαζόμενων στην παιδεία, στην υγεία που διορίζονται στα σχολεία και στο Κέντρο Υγείας του Δήμου μας και δεν βρίσκουν σπίτι για να μείνουν, για την φιλοξενία των εργατών γης που έρχονται κάθε χρόνο και κατοικούν σε απαράδεκτες συνθήκες. Για να φτιαχτεί νέο Δημοτικό Γηροκομείο που θα καλύψει τις ανάγκες των ηλικιωμένων.
Για να υπάρξει άμεσα πρόγραμμα ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών του δήμου, με δημιουργία νέων γηπέδων, για την κάλυψη των αναγκών άθλησης των δημοτών και των άλλων αθλητικών σωματείων, για μαζικό λαϊκό αθλητισμό που θα είναι δικαίωμα για όλους και όχι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους, χωρίς ανταποδοτική συμμετοχή που θα βαρύνει και άλλο τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.
Οι υποψήφιοι με το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Κίσσαμο απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας.  Το σίγουρο είναι ότι από όποια θέση και αν μας κατατάξει ο Κισσαμίτικος λαός στις εκλογές, την επόμενη μέρα, η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.
Ως δημοτική αρχή, θα αγωνιστούμε μαζί με τον Κισσαμίτικο Λαό για τις ανάγκες των πολλών, κόντρα στα συμφέροντα των λίγων.  Είμαστε έτοιμοι και να συγκρουστούμε για αυτό με όποια κυβέρνηση εμποδίζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Σαν αντιπολίτευση σε μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή θα είμαστε η δύναμη διεκδίκησης, η φωνή των αναγκών του Κισσαμίτικου λαού και των κινημάτων διεκδίκησής του, όπως σταθερά είμαστε χρόνια τώρα.
Κάθε ψήφος που θα πάρει το ψηφοδέλτιό μας, κάθε ένας παραπάνω δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα εκλεγεί , είτε στον δήμο Κισσάμου, είτε στην περιφέρεια, θα αποτελέσει πολλαπλασιαστική δύναμη στον αγώνα για ένα Δήμο των δικών μας αναγκών.
Για να μη μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα
στον δήμο Κισσάμου.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά. 
Μπορούμε να βγούμε νικητές

Δεν υπάρχουν σχόλια: