Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

με ανάρτηση του για την αφαίρεση του Μιχάλη Χαιρετάκη απο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφει λοιπόν:
- Έκπληκτη η τοπική κοινωνία διάβασε την ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Επιλογής υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ όπου από την λίστα έξι υποψηφίων βουλευτών αφαιρέθηκε το όνομα του Κισσαμίτη υποψηφίου Μιχάλη Χαιρετάκη .
Φήμες από "κύκλους" βεβαιώνουν ότι ο Μιχάλης δεν θα επιλεγεί τελικά ως υποψήφιος. Σε όλη μου την πορεία στα κοινά (οκτώ χρόνια κοινοτικός σύμβουλος, πέντε χρόνια πρόεδρος Συμβουλίου Περιοχής, δώδεκα χρόνια Δήμαρχος Ιναχωρίου, οκτώ χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου, τώρα ειδικός Σύμβουλος Δήμου Κισσάμου σε θέματα ΤΑ, Περιβαλλοντικά, Αναπτυξιακά, Χωροταξικά). Προσπάθησα να εργάζομαι διατηρώντας μη διαπραγματεύσιμες κάποιες λίγες αρχές και αξίες. Αυτές οι αρχές και αξίες μου επιβάλλουν να δημοσιοποιήσω την άποψη μου για το θέμα θεωρώντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς βάλλεται ευθέως σε περίπτωση όπου ο Μιχάλης δεν ανακηρυχθεί τελικά υποψήφιος.
Τον Μιχάλη τον γνώρισα ως Δήμαρχος Ιναχωρίου το 2009 σε αυτοδιοικιτικούς και κοινωνικούς δύσκολους αγώνες. Στο πρόσωπο του αναγνώρισα ένα νέο παιδί έντιμο και αξιοπρεπές, έναν δημοκράτη αγωνιστή μεγάλων δυνατοτήτων, ένα πρόσωπο φρέσκο και καθαρό με βούληση για κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Από τότε περπατήσαμε μαζί το ίδιο ανηφορικό μονοπάτι που είχαμε διαλέξει χωρίς ο Μιχάλης να χάσει, και στα πιο δύσκολα τον βηματισμό του και να μένει πίσω όπως συχνά συμβαίνει στους διάφορους αγώνες και στην πολιτική. Το ήθος, η εντιμότητα, η εσωτερική δύναμη και αντοχή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δράσης του όπως επίσης η έντονη κινητικότητα και η διείσδυση με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλα τα κόμματα εξαιρουμένης της ακροδεξιάς.
• Υποψήφιος σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές έρχεται πρώτος σε ψήφους
• Υποψήφιος στον εμπορικό σύλλογο έρχεται πρώτος σε ψήφους
• Υποψήφιος στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ΠΕ Χανίων έρχεται πρώτος σε ψήφους ορίζεται αντιπρόεδρος 
• Υποψήφιος στον σύλλογο Ελαιουργών Νομού Χανίων (μια από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του) εκλέγεται Πρόεδρος
• Υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές (ΟΜ) πρώτος σε ψήφους.
Με παρότρυνση πολλών μεταξύ αυτών και εμού πείθεται να είναι υποψήφιος στις δύσκολες στιγμές για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έθεσε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας όταν ανέπτυξε την πολιτική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή του όπου λαμβάνει πέντε χιλιάδες διακόσους (5200) ψήφους και έρχεται τέταρτος πίσω από ιστορικά στελέχη.
Αυτά σε σύνοψη είναι τα πολιτικά και κοινωνικά διαπιστευτήρια του Μιχάλη Χαιρετάκη.
Κατόπιν τούτων θέτω στους κομματικούς υπεύθυνους και ζητώ δημόσιες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα
• Ποιοι είναι οι λόγοι που το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη αφαιρέθηκε από την λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά;
• Η αφαίρεση του ονόματος του Μιχάλη από τη λίστα της αρμόδιας εκλογικής Επιτροπής εξυπηρετεί, διατηρεί, ενισχύει την πίστη της κοινωνίας για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς για το οποίο είμαστε περήφανοι;
• Η μια συμμετοχή του Μιχάλη Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει το αποτέλεσμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: