Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

SAVE-FALASARNA..... και ΜΟΝΟ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Ελαφονήσι (Λαφονήσι) Χανίων
16 Φεβρουαρίου 2023
Αγαπητέ κτηνοτρόφε.
Λίγη τσίπα.
Καταλαβαίνω ότι οι ζωοτροφές και το κόστος εκτροφής των ζώων σου έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
Καταλαβαίνω ότι εκμεταλεύεσαι την παντελή έλλειψη προστασίας της περιοχής τους χειμερινούς μήνες (όχι ότι τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει προστασία. Οι αρμόδιοι των Δήμων - Δασαρχείου - φορέων διαχείρισης ενδιαφέρονται μόνο για να μαζέψουν χρήματα, από την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά).
Λίγη τσίπα όμως.
Εάν τα κατσίκια σου πάνε πάνω στο νησί (τώρα με την άμπωτη, πολύ εύκολα), δεν θα αφήσουν τίποτα πράσινο.
Μια περιοχή που εσύ και οι λοιποί κάτοικοι της περιοχής θα έπρεπε να φυλάσσετε ως κόρη οφθαλού.
Μάζεψε λοιπόν τα ζώα σου και απομάκρυνέ τα από την περιοχή.
Αρμόδιοι των Δήμων Κισάμου και Κανδάνου Σελίνου, της Δασικής Υπηρεσίας και του Φορέα Διαχείρισης.
Καταλαβαίνω το ότι το μόνο ενδιαφέρον σας είναι πως θα μαζέψετε χρήματα από την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και η σπουδή σας είναι, με το πρόσχημα της δήθεν προστασίας της περιοχής, να εμποδίσετε την πρόσβαση στο νησί και στη θάλασσα σε χιλιάδες Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες που δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα 20ευρα που θα επιβάλλετε (20ευρω για τη στάθμευση του αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο, 20ευρω για εισιτήριο εισόδου στην περιοχή, 20ευρω για την ξαπλώστα, 20ευρα στις καντίνες για  ένα νερο και καφέ κ.α).
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εάν τα κατσίκια των κτηνοτρόφων συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες να βόσκουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή και πάνω στο νησί, δεν θα μείνει κάτι για να προστατεύσετε.
Βαγγέλης Δεσποτάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: