Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

55 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΘΕΜΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ

 Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή Εθελοντών Αιμοδοτών, πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολυκέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, η Πρώτη για το Νέο Έτος, Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Περιφερειακού Τμήματος Κισσάμου του Ε. Ε. Σ. "Ειρηναίος Γαλανάκης", σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. 
55 Μονάδες Αίματος συγκεντρώθηκαν, σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της φιλαλληλίας και της αλληλεγγύης , ενώ  στο Σύλλογο μας, είναι εγγεγραμμένα 170 μέλη πλέον… 
Αξίζει να τονιστεί ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης  χρονιάς, οι Εθελοντές Αιμοδότες,
μέλη του Νεοσύστατου Συλλόγου μας,  Δώρισαν αυτό το σπουδαίο Δώρο… Ζωής, σε 12 περιπτώσεις συνανθρώπων μας, οι οποίοι είχαν ανάγκη από μονάδες αίματος, και οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με το Περιφερειακό μας Τμήμα. Σε κάθε περίπτωση, το αίμα ανήκει στον αιμοδότη, και το κάθε μέλος μπορεί να το διαχειριστεί όπως εκείνος θέλει, χωρίς καμιά Δέσμευση, ανεξάρτητα αν είναι γραμμένος στον Σύλλογο μας.
Θερμές Ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρο του Π. Τ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος αγκάλιασε για ακόμα μια φορά την δράση μας,  παραχωρώντας μας τους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου, για να πραγματοποιηθεί η Αιμοδοσία, τον Πρόεδρο του Κ. Δ. Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, για την έγκριση διεξαγωγής της Αιμοδοσίας, την Συντονίστρια Εθελοντικών Αιμοδοσιών και  Διαχείρισης μονάδων αίματος Εθελοντών Αιμοδοτών ΕΕΣ κ. Κουρκουλάκου, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και την Ιατρό του Κέντρου Υγείας Κισσάμου , οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή, θέλοντας να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Αιμοδότες, και φυσικά τους Ακούραστους εργαζόμενους του Τσατσαρωνάκειου κ. Πλοκαμάκη Γιωργία, και κ. Ξανθουδάκη Άρη, οι οποίοι για πολλοστή φορά μας βοηθάνε στις Δράσεις μας! 
Τέλος θερμές Ευχαριστίες σε όλους τους Αιμοδότες μας,  οι οποίοι από την πρώτη στιγμή , αγκάλιασαν αυτήν την δράση μας …
Δίνοντας Ένα Πολύτιμο Δώρο Ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: