Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια σπείρα “επιτήδειων” διαδικτυακών πωλητών, με έδρα την Πάτρα, εξιχνιάστηκε και αποκαλύφτηκε την Τετάρτη (23/2) κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του ΑΤ Κισάμου.
Ένας 40χρονος επαγγελματίας από την Κίσαμο κατήγγειλε στο ΑΤ Κισάμου ότι τα προϊόντα (ηλεκτρικά εργαλεία) που είχε παραγγείλει, μέσω γνωστής ιστοσελίδας δεν ήταν γνήσια, αλλά απομίμηση προιόντων γνωστών εταιρειών. Στο “κοινό μάτι” αυτό μπορεί να μη γίνει αντιληπτό, αλλά το “επαγγελματικό μάτι” το διαπίστωσε αμέσως. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ τσέκαραν τα εργαλεία και αυτοί με τη σειρά τους, μέσω άλλων επαγγελματιών του χώρου και επιβεβαίωσαν ότι αυτά είναι “μαϊμού”.
Ο επαγγελματίας από την Κίσαμο που έκανε την καταγγελία είχε πληρώσει μέσω αντικαταβολής 300 ευρώ, ωστόσο, η ιστορία αυτή αποκάλυψε μια σπείρα διαδικτυακών απατεώνων που δρούσε με έδρα την Κάτω Αχαγιά Πάτρας.
Η έρευνα του ΑΤ Κισάμου οδήγησε ουσιαστικά στην αποκάλυψη της σπείρας αφού, εκτός του ότι πουλούσαν απομιμητικά προϊόντα, το site που έμπαιναν οι επαγγελματίες για να κάνουν την παραγγελία τους ήταν “ψεύτικο”, με επικάλυψη ενός πολύ γνωστού site παραγγελιών το οποίο και χρησιμοποιούσαν ως “όχημα” για τις απάτες τους και για να ξεγελούν τους πολίτες..
Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλα γνωστά site που δίνουν στον πελάτη διάφορες επιλογές, από το συγκεκριμένο, η παραγγελία γινόταν μόνο μέσω αντικαταβολής, ενώ υπήρχε και ένα κινητό επικοινωνίας που και αυτό απεδείχθη “ανύπαρκτο”.
Όπως τόνισε επίσης στην καταγγελία του ο 40χρονος Κισαμίτης, μαζί με τα προϊόντα δεν υπήρχε καν τιμολόγιο.
Η αποκάλυψη της σπείρας στην Πάτρα
Άμεσα η αστυνομία επικοινώνησε με την ταχυδρομική εταιρεία που θα διεκπεραίωνε την παραγγελία ώστε να δεσμευτούν τα χρήματα, ωστόσο η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί…
Ξεκίνησε από την αστυνομία στην Κίσαμο διαδικασία έρευνα για να βρεθούν τα στοιχεία του αποστολέα και σε αυτό συνέβαλε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία στην Πάτρα. Η έρευνα είχε επιτυχές αποτέλεσμα αφού βρέθηκε ότι αποστολέας ήταν κάποιος που είχε μια εταιρεία με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ο οποίος διαμένει στην Πάτρα. Άμεσα αστυνομικοί από την Πάτρα μετέβησαν στο σημείο όπου, συν τοις άλλοις, βρήκαν αποθήκες γεμάτες με διάφορα απομιμητικά προϊόντα τα οποία και πουλούσαν σε όλη την Ελλάδα, σε ανύποπτους πολίτες! Άμεσα έγιναν δύο συλλήψεις με διαδικασία αυτόφωρου καθώς επίσης και κατασχέσεις ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών. Δεδομένα πάντως, οι εμπλεκόμενοι είναι περισσότεροι.
Τα απομιμητικά προϊόντα που παρήγγειλε ο ανύποπτος επαγγελματίας από την Κίσαμο
Η αποθήκη που οι δράστες φύλαγαν τα προϊόντα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:
να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: