Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Ψήφισμα ενάντια στην επένδυση στα Φαλάσαρνα, από το Δ.Σ. Χανίων στη συνεδρίαση του το βράδυ της Τετάρτης. Το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε το θέμα της επένδυσης, συμφώνησε πως είναι αντίθετο στο να γίνει το οτιδήποτε πάνω στην παραλία και πως συντάσσεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου και τις αποφάσεις του.
Το πλήρες κείμενο θα διαμορφωθεί το πιθανότερο την Πέμπτη από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον εισηγητή κ. Σεραφείμ Ρίζο.
«Μπορεί να μην ανήκουν στα όρια του Δήμου μας αλλά τα Φαλάσαρνα αφορούν όλη την Κρήτη και την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Σ. Ρίζος που εισηγήθηκε το ψήφισμα, προσθέτοντας πως «η επένδυση δεν θα είναι καταστροφική μόνο για το φυσικό περιβάλλον αλλά και το ανθρώπινο περιβάλλον. Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση ενός μεγάλου μέρους της παραλίας». Επανέλαβε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου και μια σειρά από φορείς έχουν στραφεί απέναντι σε αυτήν την επένδυση. Ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης επισήμανε πως θεωρεί πολιτικά σωστό και δεοντολογικό να συνταχθεί το Δ.Σ. Χανίων με το Δ.Σ. Κισάμου που έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το θέμα, και ότι θα το συνδράμει και θα το στηρίξει στις συλλογικές του αποφάσεις.
Δείτε μερικά αποσπάσματα απο την συνεδρίαση του Δ.Σ των Χανίων, απο το σημείο του βίντεο 4:51:00 και μετά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: