Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ουσία όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάνει την κουτσουκέλα μας, να ανέβουμε στο πεζοδρόμιο, να παρκάρουμε παράνομα, να κλείσουμε ένα δρόμο, κλπ... το 99,9% απ' αυτούς που κινούνται καθημερινά μέσα στην πόλη έχουν κάνει την παράβαση τους. Κλείνουμε δρόμους, καβαλικεύουμε πεζοδρόμια ξετσιλακώνουμε τις διαχωριστικές, αναρωτιόμαστε τι ειναι οι διαβάσεις και ένα σωρό παρατυπίες - παρανομίες που σοφά αναρωτιέται ο μαθητευόμενος οδηγός πως στην καληώρα πήραμε το δίπλωμα... φυσικά η νέα γενιά δεν έχει ακούσει για τον ντενεκέ με το λάδι ή το ζιλοκούπι. 
Στην σελίδα αυτή έχουν σταλεί πάμπολλες φωτογραφίες επώνυμα και ανώνυμα, ειδικά απο μαμάδες που δεν μπορούν να περάσουν απο τα στενά, να κυκλοφορήσουν στα πεζοδρόμια με τα καροτσάκια τους, απο ανάπηρους που αδυνατούν να κυκλοφορήσουν με τα αναπηρικά καροτσάκια, όχι μόνο στα πεζοδρόμια, αλλά και στους γεμάτους λακκούβες δρόμους... 
Φωτογραφίες που προσπαθούν να δείξουν την γαϊδουριά μας απο την μια αλλά και το σπουδαιότερο να ξυπνήσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική και εξυπηρετική. 
Αντί όμως να συμβεί αυτό και να παρθούν μέτρα κάποιοι εκλεγμένοι μας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επειδή το αυτοκίνητο τους μοιάζει λίγο ή πολύ με αυτό που κάνει την παρατυπία... εκεί φτάσαμε αντί να βρουν λύσεις για το πρόβλημα το μεταφέρουν στην κοινωνία σαν πρόβλημα αυτουνού που θέλει το σωστό, ή αυτουνού που τόλμησε να πει ή να δείξει το χάλι μας. 
- Να κλείσουμε λοιπόν τα μάτια επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε ούτε κι αυτό. Εξάλλου όλα πάνε καλά στην μικρή μας πόλη...όλα. 

Υ.Σ Η φώτο ειναι μια τυχαία απο τις πολλές...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: