Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023

To Κισαμίτικο  Καρναβάλι είναι πλέον ένας θεσμός Πολιτισμού και Δημιουργίας, τον οποίο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και οικονομικά αλλά και να τον εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης η συμμετοχή των ομάδων, ο αυθορμητισμός και ο εθελοντισμός είναι και αυτά που το ενισχύουν το Κισαμίτικο Καρναβάλι κάθε χρόνο ώστε να γίνεται καλύτερο. Για μια ακόμα χρονιά  συμμετέχουν σχολεία, σύλλογοι γονέων, και πολιτιστικά σωματεία αλλά και ομάδες εκτός του Δήμου μας. Με 17 καρναβαλικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση στις 3 το απόγευμα στην οδό Σκαλίδη.
Τα θέματα και οι παρουσίες των ομάδων θα εκπλήξουν ευχάριστα τους επισκέπτες στην παρέλαση θα δούμε, Καλαμπόκια που το έσκασαν και έγιναν ποπ κορν, Ευρωλαμόγια, Ζωγράφους, Πειρατές, Δακοσυμορία, Το γλυκό της χαράς, Στρουφάκια, Αλαντίν και Γιασμίν, Μη μου τη Φύση τάρατε, Οι ασκοί του Αιόλου, Ζουμπουρλούδικα μωρά, Φανταράκια, Εξω –οι γήινοι και Halloween.
Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023  ώρα 16.30
Ο Captain Carnival με την παρέα του σε μια αποκριάτικη παράσταση για τα παιδιά στην πλατεία Τζανακάκη. 
   Αποκριάτικο πάρτι με Dj για μικρούς και μεγάλους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ώρα 15.00
Καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και ομάδων στην οδό Σκαλίδη 
Παρουσίαση: Γεωργιλάκης Γιώργος
DJs: Νίκος Κατσικανδαράκης (Nicholas Vibes), Βιολάκης Γιώργος
Συναυλία με τους Freak Tones στην πλατεία Τζανακάκη.
Πάρτι στα καταστήματα της Πόλης 
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ώρα 11.30
Κούλουμα στην παραλία Τράχηλα Γραμβούσας και πέταγμα χαρταετού. 
Παρουσίαση και παρασκευή νηστίσιμων εδεσμάτων από τους Κισσαμίτες Σεφ: Παντελάκη- Τερεζάκη Ιωάννα, Κουτρούλη Ευτύχη και κέρασμα για όλο τον κόσμο.
Παραδοσιακό γλέντι με τον Μανώλη Μιχελάκη στο βιολί, Δουνδουλάκη Λευτέρη στο λαγούτο και Αρχοντάκη Νίκο στη κιθάρα. 
Συμμετέχει  ο Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η Κίσαμος»  
     (Με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας
Πληροφορίες:
Τηλ : 2822340200 (Κα Μαρακάκη Βίκυ, Κος Ανδρουλάκης Μανώλης)
Email:koinofelisdkis@gmail.com
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: