Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι περισσότεροι δεν θα τον αναγνωρίσετε αλλά ειναι ένας απο τους πολλούς ξένους που πέρασαν από την πόλη μας αθόρυβα. Ο Μοχάμεντ, που και το όνομα του λίγοι θα θυμούνται βρέθηκε στην πόλη μας για μια δεκαετία ίσως και παραπάνω και κατάφερε να κάνει ένα μικρό κομπόδεμα απο τα διάφορα θελήματα που έκανε... καθημερινά καθάριζε την πλατεία Τζανακάκη και κάποιος του έδινε ένα χαρτζιλίκι, ώσπου άνοιξε ένα πάγκο στο Τελωνείο απέναντι απο το  ξενοδοχείο Μάντι όπου πουλούσε φτηνά κοσμήματα στους τουρίστες. Με τον αγωνα του αυτό κατάφερε να σπουδάσει τον γιο του και να ανοίξει ένα φαρμακείο στην Κομίλα του Μπαγκλαντές... 
Καμιά σχέση βέβαια και εδώ θέλω να καταλήξω με κάτι άλλους ξένους που σε πείσμα των καιρών κοιμούνται στους δρόμους και έχουν φτάσει στα τελευταία τους εξαιτίας του οινοπνεύματος, μάλιστα το περίεργο ειναι οτι κανείς απο αυτούς να μην θέλει ούτε την βοήθεια του ελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: