Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΣΠΡΗ ΠΙΣΣΑ

Αυτή ειναι μια συνηθισμένη εικόνα στην πόλη και δεν μιλάμε μόνο για τους κεντρικούς δρόμους αλλά για όλους τους δρόμους. Δημοτικά έργα, σπασίματα αγωγών και φθορές του οδοστρώματος αφημένα στην τύχη τους... πλήρη αδιαφορία σε όλο το μήκος και το πλάτος της πόλης, κάποιες λακκούβες ειναι και πολύ επικίνδυνες ειδικά για τα μηχανάκια .. Η δημοτική αρχή δεν βγάζει τσιμουδιά για το πότε θα ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης τουλάχιστον των κεντρικών δρόμων... ίσως να περιμένει το καλοκαίρι με την κίνηση... ίσως δεν το κάνει φέτος έτσι και αλλιώς οι διαμαρτυρίες ειναι χαλαρές... τι μας πειράζει ο κεντρικός δρόμος εμείς θέλουμε άσφαλτο μόνο στο δρόμο που πάει στο κοτέτσι μας. 
Κάποιος λέει οτι πρέπει να ζεστάνει ο καιρός... να ζεστάνει αλλά δεν έχει την ίδια αποψη η περιφέρεια και οι όμοροι δήμου που ρίχνουν συνέχεια άσφαλτο.... μάλλον εκτός πόλης ειναι ποιο ζεστά τα πράγματα.
Πάντως η δημοτική μας αρχή καθημερινά μας εκπλήσσει ως προς το θέμα αυτό...., μετά το άτσαχα που έβαζε στις λακκούβες τώρα βάζει άσπρη αμμούτσα νταμαρίσια. Ιδέα πρωτοποριακή  .. και κλείνει τις λακκούβες, αλλά και φαίνονται καλύτερα, έτσι μπορεί και να τις αποφεύγουμε με τα γνωστά ζικ- ζακ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: