Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Άνοιγμα για κοινό ψηφοδέλτιο όπως έγινε και με τον κ. Αρναουτάκη. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, σας εύχομαι σε σας και σε όλο τον κόσμο, χρόνια πολλά, καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή με υγεία.
Τέλος του χειμώνα (ως χρονική  περίοδο), σήμερα και θα μου επιτρέψετε μια μικρή αναδρομή για τον «Χειμώνα», που περάσαμε τέσσερα χρόνια στον δήμο Κισσάμου. 
Ο δήμαρχος Κισάμου δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να αντιληφθεί το Μέγεθος και την Σπουδαιότητα της πρωτόγνωρης (και μοναδικής πιστεύω στον κόσμο) πολιτικής δυνατότητας που του έδωσα τον Μάιο του 2019, αφήνοντας τον να αλλάξει την τελευταία στιγμή, τα παράνομα ψηφοδέλτια που είχε καταθέσει και τα οποία του στερούσαν την δυνατότητα να έχει το δικαίωμα να εκλεγεί ακόμα και εάν κέρδιζε τις εκλογές. 
Το σημαντικότερο όμως δυστυχώς είναι ότι δεν είχε ούτε αυτός (ο κ. Δήμαρχος), αλλά ούτε ο μικρός και κλειστός πυρήνας διοίκησης της δημοτικής αρχής, τα αντανακλαστικά και την πολιτική ευπρέπεια και ικανότητα, να υλοποιήσει άμεσα, όπως μπορούσε, την τεράστια παρακαταθήκη έργων και δράσεων που του παραδώσαμε, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας, ως είναι και η υποχρέωση μας, ασχολούμενοι με τα κοινά. 
Περισσότερα και αναλυτικότερα για αυτόν το «βαρύ δημοτικό χειμώνα», όταν και εάν, κάνουν  τον δημόσιο απολογισμό έτους, (που παρεμπιπτόντως, δεν έχουν κάνει τρία χρόνια και δεν παίρνει θέση η αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση) και πάμε στο Αύριο..
Αύριο ξεκινάει η Άνοιξη (ως χρονική  περίοδος), αλλά είναι επιθυμία μου να ξεκινήσει και η αυτοδιοικητική Άνοιξη για τον δήμο Κισσάμου, για τον τόπο που μένουμε και αγαπάμε.
Αυτή η «Άνοιξη», όμως δεν μπορεί να έρθει από μόνη της, ούτε ως «Μάνα εξ ουρανού», αλλά  χρειάζεται η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών και ανθρώπων του δήμου μας, που έχουν την διάθεση, το όραμα και την δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν. 
Αυτήν την δυνατότητα επιδιώκω να δώσω από σήμερα σε όλους τους δημότες του δήμου Κισάμου, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πρόφαση, ότι τους την στερούνε δύο, τρεις ή πέντε άνθρωποι. Και τι εννοώ; Εννοώ, ότι δεν θα είμαι εκ των προτέρων υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου,  αλλά προτείνω την συγκρότηση προοδευτικού δημοκρατικού ψηφοδελτίου, άνευ προαναγγελθέντος υποψηφίου Δημάρχου.
 Θα είναι μια πρωτοφανή διαδικασία, που μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει. Πρώτα ο Θεός λοιπόν, υγεία να έχουμε, θέτω τον εαυτό μου, για τις  εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, στην προσωπική διαδικασία, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στην συγκρότηση αυτού του δημοκρατικού ψηφοδελτίου, άνευ κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο,  το δημοτικό συμφέρον και την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας.
Από σήμερα  λοιπόν δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης και ανάληψης των ευθυνών, όλων αυτών που νοιάζονται και αγωνίζονται διαχρονικά, αλλά και όλων αυτών που μένουν απαθείς και αμέτοχοι, με ένα σωρό προφάσεις, δικαιολογημένες ή όχι.  
Όποιος θέλει την σωστή, ορθολογική, διοικητική διαχείριση αλλά και την ανάπτυξη και ευημερία του δήμου Κισσάμου, η Πρόσκληση - Πρόκληση  είναι πλέον στην διάθεση του…
Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου για την τιμή που μου έχουν κάνει, με την ψήφο τους  για 17 συνεχόμενα έτη. Να ευχαριστήσω τους υποψήφιους συμβούλους, που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και ξεχωριστά  αυτούς που συμμετείχαν τις δύο φορές που ήμουν υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου και εργαστήκαμε στην διάρκεια της θητείας μου, αλλά και τώρα ως δημοτική παράταξη της Μείζονας αντιπολίτευσης, στους οποίους αξίζουν και αποδίδω επιπλέον εύσημα, διότι δήλωσαν ομόφωνα ότι κατανοούν την σπουδαιότητα και  στηρίζουν την πρόταση που καταθέτω σήμερα. 
Προτείνουμε το «Εμείς» και όχι το «Εγώ»..
Θεωρούμε ότι οι «Πολλοί  και όχι Ο Ένας», θα δώσει αυτό που έχει ανάγκη ο τόπο μας..
Καλώ όλους του πολίτες της Κισσάμου, μεγαλύτερους και νεότερης ηλικίας,  με εμπειρία ή  με διάθεση για γνώση και προσφορά, να συμμετέχουν και να αναλάβουν την ευθύνη τους.
Για την Κίσσαμο που επιθυμούν.. Για την Κίσσαμο της νέας εποχής…
 Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της Μείζονας Αντιπολίτευσης 
και τέως δήμαρχος Κισσάμου 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: