Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το έγκλημα στη Φαλάσαρνα συνεχίζεται με διαφορετικό θύτη αλλά με το ίδιο θύμα και τον ίδιο σκοπό. Θύμα το περιβάλλον και σκοπός πάλι το κέρδος.
Μετά από πρόσφατη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώθηκε παράνομη αμμοληψία που είχε σαν συνέπεια την καταστροφή των αμμοθινών στην περιοχή της Βρωμόλιμνης, νότια της μεγάλης παραλίας της Παχιάς Άμμου, στη Φαλάσαρνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου καταδικάζει και καταγγέλλει και   αυτό το γεγονός και καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να πάρει θέση. Διότι τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες σε βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής έχουν γίνει κατ’ επανάληψη με εκκωφαντική σιωπή από τους αρμόδιους φορείς.
Το συνεχιζόμενο έγκλημα με σκοπό το κέρδος, πρέπει να αφυπνίσει τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και να αποφασίσουν να πάρουν την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος στα χέρια τους.
Μετά από τα δημοσιοποιημένα σχέδια για την ανέγερση του ξενοδοχείου που καταστρέφει το περιβάλλον μέσα σε περιοχή NATURA, έρχεται και αυτό το γεγονός  για να συνεχίσει το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, με διάφορους τρόπους, της περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής, (Αγροτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων κλπ), να πάρουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη του συνολικού θέματος της προστασίας του περιβάλλοντος, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και καταπατήσεις των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους ( Φαλάσαρνα, Λαφονήσι, Μπάλος
Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: