Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ RETZAKA TRAIL RUN

Με απόλυτη επιτυχία  και με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Retzakas Trail Run, στα Πλοκαμιανά Ιναχωρίου Δήμου Κισάμου. 
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάλυψαν υγειονομικά αυτήν την τόσο απαιτητική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος, η οποία με πυρήνα τον υπέροχο καταρράκτη Ρέτζακα,  απλώθηκε, και ειδικά στην διαδρομή Challenge, μήκους 23 km, αγκάλιασε όλα τα τριγύρω χωριά, κάνοντας την πανέμορφη αλλά συνάμα απαιτητική τόσο για τους Αθλητές όσο και  για όλους τους εμπλεκόμενους (διοργανωτές, κατοίκους, πολιτιστικούς συλλόγους), αφού πίσω απο αυτήν την διοργάνωση υπήρξε πολύμηνη προετοιμασία, (καταγραφή μονοπατιών, καλτεριμιών, σύνδεση με ιστορικά, φυσιολατρικά, πολιτιστικά στοιχεία, χάραξη διαδρομών, έλεγχος ασφάλειας, σήμανση και πολλές ακόμα διαδικασίες, ώστε οι αθλητές και περιπατητές να απολαύσουν αυτήν την όμορφη διοργάνωση. 
Το Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου είχε την υγειονομική κάλυψη των αγώνων με, 36 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Π. Τ. 
1 Εθελοντή γιατρό
10 Υγειονομικές Ομάδες 
1 Σταθμό Πρώτων Βοηθειών 
1 Κέντρο Τηλεπικοινωνιών με Αναμεταδότη
1 Διασωστικο Τετρακόπτερο (Drone) 
1 Ομάδα Άμεσης Επέμβασης , 
ενώ οι Εθελοντές μας κατά την διάρκεια των αγώνων χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αρκετές περιπτώσεις ελαφρών ευτυχώς τραυματισμών. 
Θερμές ευχαριστίες προς τους Διοργανωτές των Αγώνων, τους Ανθρώπους των  Συλλόγων της Περιοχής, τους κατοίκους, τους Εθελοντές της Διοργάνωσης, για τη Άριστη Συνεργασία τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων, όσο και στην προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα! 
Και του Χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: