Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΚΚΑΣ

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων στις "Γιορτές Ρόκκας» σε μια μεγαλειώδης συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ρόκκας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου. 
Ο Γιώργος Καλούδης μας ταξίδεψε με την κλασική κρητική λύρα σε ήχους αναγεννησιακής και μπαρόκ μουσικής, ενώ η Ειρήνη Τσιρακίδου, μέτζο σοπράνο, και τη Δήμητρα Κοκκινοπούλου στο πιάνο (THESIS Trio) μας παρουσίασαν κομμάτια που ένωσαν το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Το Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάλυψε υγειονομικά την εκδήλωση, σε μια υπηρεσία πρόκληση, αφενός λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας με την πανδημία, αφετέρου λόγο του ιδιαίτερου χώρου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο η συναυλία. Ένας Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, σταθερές Ομάδες και Περίπολα από τους Εθελοντές μας, εξασφάλισαν την υγειονομική «ασφάλεια» θεατών και διοργανωτών, ενώ κατά την διάρκεια της κάλυψης αρκετές φορές, χρειάστηκε η επέμβαση μας, σε μικρά ευτυχώς υγειονομικά περιστατικά.
 Θερμές Ευχαριστίες, στην δημιουργική ομάδα των «Γιορτών», που δεν είναι άλλοι από τους Ανθρώπους των χωριών της Ρόκκας και της Κεράς, τους οποίους χρονιά με την χρονιά, μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να είμαστε στο «Σπίτι μας»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: