Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Φαίνεται σε πολλούς παράξενο ... που αρκετοί ξένοι οδηγοί κυρίως ενοικιαστικών κάνουν αναστροφές στην μέση των δρόμων αδιαφορώντας όχι μόνο για τις συνέπειες, αλλά και για φάσκελα που εισπράττουν. Μάλιστα εντός της πόλης και στον μοναδικό μας δρόμο το φαινόμενο είναι συχνό...
 Κατ' αρχάς οι περισσότεροι πρώτη φορά οδηγούν σε τέτοιους δρόμους που δεν υπάρχει επαρκή σήμανση και κατά δεύτερο τι θα τους κάνουν ..θα τους γράψουν, θα τους κράξουν, ή θα τους πάρουν το δίπλωμα; Δεν τους ενδιαφέρει..
Μπορεί και να μην δεν θέλουν να μπλεχτούν στα στενά μας και θεωρούν καλύτερο να παρανομήσουν και να ξαναγυρίσουν από τον δρόμο που ξέρουν.. κάνοντας επιτόπου αναστροφή.
Χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσοχή απ' όλους τώρα στους δρόμους και να μην του τύχει.. φυσικά σήματα πρέπει να μπουν στην Ηρώων Πολυτεχνείου που λείπουν πάρα πολλά. Ευτυχώς ως και τώρα δεν έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα, ειδικά στην πλατεία Ειρηναίου, (Δημαρχείου) που οι περισσότεροι ξένοι παραβιάζουν την κυκλική πορεία της νησίδας και πάνε αντίθετα στο δρόμο για να παρκάρουν στο γωνιακό s/m.  Για την διαγράμμιση του μοναδικού μας δρόμου και για  διαβάσεις το αφήνω στα παιδιά της Νεολαίας .... που πρέπει να τις φτιάξουμε μιας και τα σχολεία ανοίγουν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: