Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

60 ΤΟΝΝΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ!!!

 Συνέντευξη έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισάμου, Σπύρος Μαυροδημητράκης, στα Χανιώτικα Νέα. Μεταξύ άλλων λέει.... μάθαμε ότι καθημερινά τον Αύγουστο η Κίσαμος είχε 60.000 απορρίμματα, ότι το προσωπικό υπερέβαλε εαυτούς και ότι ο Δήμος ζητά προσωπικό για να στελεχώσει την τεχνική υπηρεσία του που έχει μόνο ένα μηχανικό.
- Κοσμοσυρροή αυτό το καλοκαίρι και στην Κίσαμο. Η προσέλευση επισκεπτών με προορισμό τα Φαλάσαρνα, τον Μπάλο ή το Λαφονήσι εκτιμάται ότι ξεπέρασε το ποσοστό του 2019.
Τα δε καταλύματα της περιοχής ήταν γεμάτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της κοσμοσυρροής, διπλασιάστηκε και ο… όγκος απορριμμάτων, η αποκομιδή των οποίων επιτεύχθηκε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων καθαριότητας, οι οποίοι εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις.
Όπως είπε, «αυτό που ζήσαμε από την αρχή του Αυγούστου ήταν απίστευτο. Οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από το 2019».
Έτσι, διπλασιάστηκε και η… παραγωγή απορριμμάτων.
Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι ο Δήμος Κισάμου είχε μέσο όρο έως τον Ιούλιο 30 τόνους απορριμμάτων την ημέρα, ενώ τον Αύγουστο είναι σχεδόν τα διπλά, καθώς κάθε μέρα ένα απορριμματοφόρο γεμίζει μόνο από την παραλία Φαλασάρνων.
Ο κ. Μαυροδημητράκης σημειώνει ότι όλα τα καταλύματα της περιοχής γέμισαν με τους επισκέπτες να κατευθύνονται προς Μπάλο, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα, ενώ άνοδο είχε και η ενδοχώρα, όπως η Μηλιά, μολονότι απευθύνεται κυρίως σε χειμερινό τουρισμό.
Όπως ακόμα μας λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, «από το φιλότιμο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, βγήκε η δουλειά, αλλιώς δεν έβγαινε».
Ο Δήμος δεν πήρε προσωπικό καθαριότητας από την προκήρυξη 3Κ και παραμένει με 8μηνίτες συμβασιούχους.
Ο κ. Μαυροδημητράκης σημείωσε ότι ο Δήμος ζητά και μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας που σήμερα έχει μόνο έναν μηχανικό.
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ
ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας θέσαμε υπ΄ όψιν αναφορές αναγνωστών ότι τις τελευταίες ημέρες το ίδιο απορριμματοφόρο μαζεύει και τα ανακυκλώσιμα, και όχι το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης.
Ο αντιδήμαρχος διέψευσε τις αναφορές αυτές, ωστόσο διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που κάποιος κάδος ανακύκλωσης είναι γεμάτος από οικιακά όχι ανακυκλώσιμα απορρίμματα, τότε μπορεί, για να μην προκύψει πρόβλημα στην ανακύκλωση, να κληθεί το απορριμματοφόρο των οικιακών απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: