Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ.... ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ;

Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί κτυπούσε το κινητό μου αλλά μετά είδα ότι ήταν ειδοποίηση μιας και παρακολουθώ τις αναρτήσεις των βουλευτών Χανίων... Έτσι είδα την ανάρτηση του πρώην υπουργού παιδείας κ. Διγαλάκη για το κλειστό γυμναστήριο....μας!!!
 Ευχάριστα νέα για την Κίσαμο και ειδικά για τους ανθρώπους του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Το έργο «Αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου με κτήριο γραφείων - αποδυτηρίων Δήμου Κισάμου», εντάχθηκε, με προϋπολογισμό 2.100.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, μετά από σχετική πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 
Έτσι, μετά από πολλά χρόνια η σημαντική αυτή εκκρεμότητα κλείνει, ώστε η Κίσαμος να αποκτήσει έναν απολύτως αναγκαίο χώρο αθλητισμού.
.....
Κι έπεται συνέχεια…
Κατ' αρχάς να πω ευχαριστήθηκα που ξεμπλόκαρε ένα παλιό έργο που είχε δημιουργήσει την χειρότερη εικόνα τα τελευταία χρόνια στην πόλη, με την κατάσταση που βρισκόταν, αλλά και με αρκετές αιχμές και παρατράγουδα ακόμα και από πρώην εκλεγμένους για το τι έγινε και παρέμεινε έτσι (φωτο). Μετά βέβαια που το καλοσκέφτηκα απόρησα γιατί έκανε την αναφορά αυτή ο κ. Διγαλάκης, αλλά μάλλον θα έχει βάλει και αυτός το χεράκι του ώστε ο κ. Αυγενάκη να δώσει τα λεφτά για να τελειώσει το κλειστό μας που θα έπρεπε να είχε τελειώσει υπό κανονικές συνθήκες πολλά χρόνια πριν. 
Βέβαια ο ερώτημα υπάρχει και δεν σας το κρύβω, σαν κοντολαίμης,.... ποιο άραγε θα τελειώσει πρώτο.. το κλειστό γυμναστήριο ή τα (απαραίτητα) Λύκεια; Εδώ σας θέλω και ελπίζω να μας δώσουν οι υπεύθυνοι μια απάντηση. Ή να μας πουν τουλάχιστον πότε θα γραφτεί στον προϋπολογισμό η ανέγερση και των Νέων Λυκείων; 
Η χαρά για την αποπεράτωση του κλειστού είναι μεγάλη αλλά είπαμε ... μας έχουν ματιάσει και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί!!

Υ.Σ Πότε θα τελειώσει το κλειστό δεν είπαν; Απου καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: